Regulamentul nr. 5 din 1 iunie 2005 privind comisioanele practicate de Banca Nationala a Romaniei pentru efectuarea operatiunilor de depunere si retragere de numerar ale institutiilor de credit si ale Trezoreriei Statului

Retragerile de numerar ale institutiilor de credit si Trezoreriei Statului se realizeaza prin casieriile sucursalelor Bancii Nationale a Romaniei pe baza documentului "Cerere pentru retragere de numerar".

Cererile pentru retragere de numerar vor fi semnate de persoanele desemnate sa angajeze unitatea bancara in astfel de operatiuni si vor purta amprenta stampilei unitatii bancare respective.

Cererile de retragere se remit sucursalelor Bancii Nationale a Romaniei, denumita in continuare BNR, in scris, prin fax sau letric, pana la ora 15,00 in ziua lucratoare anterioara efectuarii operatiunii sau pana la ora 12,00 in ziua efectuarii operatiunii.

Pentru fiecare proces-verbal intocmit pentru diferentele in plus sau in minus constatate la procesarea numerarului depus si remis unitatilor bancare deponente se percepe un comision fix de 100.000 lei (10 lei noi).

Pentru fiecare proces-verbal intocmit pentru bancnotele contrafacute, constatate la procesarea numerarului depus, se va percepe un comision fix de 500.000 lei (50 lei noi).

Pentru consultarea/interogarea bazei de date a sistemului CASH - ReGIS cu privire la decontarea diferentelor de numerar constatate la procesare si a comisioanelor aferente operatiunilor cu numerar se percepe un comision fix, lunar, in valoare de 5.000.000 lei (500 lei noi).