Andrei Plesu a refuzat, ieri dupa-amiaza, oferta liberalilor de a prelua presedintia Consiliului de administratie al televiziunii publice. Conform unor surse din coalitia guvernamentala, Plesu a avut, ieri, la Guvern, o intrevedere cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, in care acesta i-a oferit sefia TVR.

Fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu a declinat, insa, oferta. Liberalii, carora le-ar reveni sefia TVR, in timp ce PD o va prelua pe cea a SRR, au mai fost refuzati si de catre Gabriel Liiceanu.

Cu mai putin de o ora inainte de inceperea reuniunii Consiliului de Coordonare al Coalitiei, liderii PNL mai cautau, inca, aseara, persoana pe care sa o sustina ca presedinte interimar al televiziunii publice.

Dupa ce au fost abandonate, pe rand, variantele cu Brandusa Armanca si cu Rasvan Popescu, in PNL se vorbea de sustinerea la sefia TVR a lui Tudor Giurgiu, director al Festivalului de film Transilvania, din Cluj. Giurgiu ar fi corespuns intentiei initiale a lui Tariceanu, de a numi la TVR, ca sef, un tanar manager.

Cele patru partide din alianta guvernamentala s-au reunit, aseara, la Palatul Victoria, pentru a pune la cale planul de bataie pentru sedinta de astazi a Camerelor reunite ale Parlamentului, in care se vor dezbate si rapoartele de activitate ale TVR si Radioului public.