Finlandezul de la McLaren a cistigat cursa din Canada, insa linia de sosire a fost trecuta de doar 11 monoposturi. Montoya a fost exclus de organizatori, iar Alonso si Button s-au izbit de ziduri.

A opta etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 a avut o cronologie ciudata, din faza calificarilor si pina cind ultimul monopost valid a trecut linia de sosire.

Jenson Button a plecat in acest sezon pentru prima oara din pole-position, iar Michael Schumacher i-a devansat pe grila de start pe Fernando Alonso si Giancarlo Fisichella, pilotii lui Renault, care au facut insa dovada talentului lor si s-au instalat la comanda plutonului inca dupa primul viraj.

Abia trecuse cursa de jumatate, ca Fisichella a trebuit sa renunte, din cauza unor probleme hidraulice, iar trei tururi mai tirziu, Alonso a lovit un zid si a incheiat socotelile cu Canada. Nici succesorul lor in fruntea cursei, Juan Pablo Montoya, nu a avut mai mult noroc, el fiind exclus din concurs pentru ca a iesit de la standuri pe culoarea rosie a semaforului.

Aflat sub presiunea lui Michael Schumacher, Jenson Button a facut o manevra gresita si a terminat cursa in zidul pe care statea scris „Bine ati venit in Quebec", dar numarul total al abandonurilor din Grand Prix-ul Canadei a fost ceva mai mare, noua monoposturi fiind trase pe dreapta.

Peripetiile de la virf le-au permis celor doua masini Ferrari sa se intoarca dupa multa vreme pe podium, chiar daca in spatele monopostului condus de Kimi Raikkonen, finlandezul care a reusit a treia victorie in acest sezon.

„McLaren sarbatoreste victoria lui Raikkonen, care a redus cu zece puncte avansul lui Fernando Alonso. Lider al campionatului, spaniolul a facut o greseala cum rar se poate vedea pe un circuit, in urma careia i s-a rupt suspensia la roata din dreapta-spate.

A fost o zi amara pentru Renault", a scris Alan Henry, in „The Guardian", in timp ce Byron Young, in „The Daily Mirror" a punctat: „O alta croaziera calma, spre victorie, prin mijlocul haosului, a lui Raikkonen, care s-a catapultat inapoi in calculele pentru titlul de campion". Urmatoarea etapa este programata duminica, la Indianapolis.