Statele Unite ale Americii nu mai au voluntari pentru Armata. Potrivit declaratiilor facute de senatorul democrat Joseph Biden, SUA analizeaza oportunitatea introducerii serviciului militar obligatoriu. „Va trebui sa luam in calcul aceasta posibilitate. Adevarul este ca acest lucru va deveni o problema daca deficitul de recrutari va ajunge la 40 de procente", a declarat Biden.

Senatorul democrat sustine ca numarul pierderilor de vieti omenesti din armata SUA il depaseste cu mult pe cel al noilor recruti. Ultimele cifre prezentate de democratul american arata ca armata americana nu si-a atins obiectivele de recrutare timp de patru luni consecutive.

Departamanetul Apararii al SUA a anuntat ca nu a recrutat decit 75% din numarul de incorporari propus pentru luna mai, adica doar 6.700 de americani. In primele luni ale anului, armata americana nu a reusit sa atraga mai mult de 85% din necesarul de soldati. O medie buna, daca este luata in calcul unde numarul de americani recrutati a reprezentat doar 65% din obiectivele propuse.

Pentagonul a anuntat ca recrutarile pentru fortele navale, aeriene si puscasii marini au depasit numarul scontat.

Specialistii citati de agentiile de presa considera drept inselator calculul facut de Pentagon. Ei precizeaza ca deficitul de recrutare este de 40% in loc de 25%. Deficitul de recrutare este intre 12% si 29%, in functie de tipul de arma unde se incorporeaza.

Numarul total al militarilor americani ucisi in Irak, din martie 2003 pina in prezent, se ridica la aproximativ 1.700.

Senatorul Biden impotriva inchisorii de la Guantanamo

Senatorul democrat Joseph Biden a cerut presedintelui SUA inchiderea inchisorii militare de la Guantanamo, Cuba. Biden spune ca tratamentele inumane din „gulag-ul timpurilor noastre" (Amnesty International) sint motive de incurajare a terorismului international.