Margareta Costea a incercat sa obtina de la Institutul National de Administratie spatii pentru fundatia sa, afirma Bogdan Draghici. Directorul Institutului National de Administratie, Bogdan Draghici, s-a plins, ieri, de „presiunile" pe care Margareta Costea, soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, le-ar exercita asupra lui.

• Potrivit lui Draghici, aceasta a incercat sa obtina de la INA spatii in cadrul institutului pentru fundatia ASEBUSS (un ONG in care este implicata si Magdalena Costea). Draghici a afirmat despre Costea ca a subliniat „in dialogurile purtate si faptul ca este soacra fostului ministru Mircea Geoana".

„Inca de la numirea in functie a noii conduceri, doamna Margareta Costea, prorector al Institutului de Administratie Publica si a Afacerilor Bucuresti, soacra domnului Mircea Geoana, a contactat noua conducere, incercind sa obtina punerea in aplicare a unui protocol incheiat in toamna anului 2004 intre INA si Fundatia ASEBUSS, cea care patroneaza si institutul respectiv", a afirmat Draghici.

El a adaugat insa ca, desi nu a putut prezenta nici macar o copie dupa protocolul respectiv, Margareta Costea a incercat „obtinerea unor aprobari cu privire la implicarea domniei sale si a fundatiei pe care o reprezenta in programele initiate de INA, solicitind in mod expres sa i se ofere o insarcinare in cadrul INA, un statut oficial".

Margareta Costea: „Sint taranista inca din 1990"

Intr-o dezbatere care a avut loc la INA saptamina trecuta, Margareta Costea s-a aratat insa extrem de deranjata de legatura care se face constant intre ea si Mircea Geoana. „Zilele trecute a avut loc o conferinta de presa in care se spune asa: „Capusele PSD, abonate la banii publici. Soacra lui Geoana s-a lipit ilegal de INA".

A fost incorecta aceasta afirmatie doar pentru ca Mircea Geoana este intimplator ginerele meu. Vreau sa va spun ca eu sint membra a Partidului Taranist inca din 1990 si ca tatal meu a fost coleg de celula cu domnul Coposu", a precizat Margareta Costea.

Ea s-a referit direct la Bogdan Draghici, care o atacase intr-o conferinta de presa, afirmind ca institutul condus de Margareta Costea a beneficiat ilegal de bani publici sub guvernarea PSD