Liderii de sindicat care au declansat greva feroviara si administratiile societatilor CFR Calatori si Marfa au la aceasta ora o noua runda de negocieri pentru incetarea conflictului. Protestatarii mentin solicitarea facuta in prima zi a grevei, majorarea salariilor cu 10,7%, pentru a relua lucrul.

In paralel, administratia Cailor Ferate a anuntat ca va ataca prin apel decizia de ieri a tribunalului privind legalitatea grevei, dar in cazul in care protestul, aflat astazi in ziua a saptea, va continua pana la finalul celor 20 de zile legale de greva, rezolvarea conflictului poate veni din partea unei comisii de arbitraj, conform contractului colectiv de munca.

Unul din liderii mecanicilor de locomotiva a confirmat astazi ca feroviarii vor apela la aceasta forma de rezolvare a conflictului in cazul in care cele doua parti nu vor ajunge la o intelegere. Dupa cum transmsmite RADIO ROMANIA ACTUALITATI , decizia comisiei de arbitraj este irevocabila si trebuie respectata de ambele parti, ducand practic la incetarea conflictului.