Initiativa Profesionala Radio Romania, grupul celor care l-au contestat pe Dragos Seuleanu, a salutat votul parlamentar, considerand ca, in acest fel, se pune capat unei situatii catastrofale pentru Societatea Romana de Radiodifuziune.

"Subliniem inca o data ca aceasta demitere nu este o masura de executie politica ci o decizie normala si necesara, in urma situatiei in care a ajuns Radioul public in timpul mandatului lui Seuleanu.

Speram ca intrarea in legalitate a managementului SRR va fi posibila ca urmare a acestei inlaturari si ea va continua inclusiv cu participarea organelor in drept ale statului, cel putin ca urmare a celor sesizate de Comisia de ancheta a situatiei din SRR si SRTv.

Din momentul preluarii abuzive a conducerii SRR, Dragos Seuleanu si acolitii sai nu au facut decat sa distruga credibilitatea Radioului public, sa ii spolieze resursele si sa-i amaneteze viitorul.

Consideram ca demiterea Consiliului de administratie al SRR este un act necesar de sanctionare activitatii acestei structuri obediente dar el nu trebuie transformat intr-un tap ispasitor pentru intreaga situatie din SRR, de care se face vinovat in mod covarsitor si Comitetul director, constituit de Seuleanu dupa chipul si asemanare sa.

Recomandam politicienilor si tuturor celor inca neconvinsi de gravitatea situatiei din Radio sa consulte Raportul comisiei parlamentare de ancheta a SRR si SRTv.

Cei care sustin nevinovatia lui Seuleanu si a cercului sau managerial sustin gravele incalcari ale legii constatate de aceasta Comisie si cuprinse, tehnic, in Raportul sau", se mai arata in comunicatul Initiativei Profesionale Radio Romania.