CA IB Asset Management SA si SAI Quadrant Asset Management SA au decis sa isi uneasca fortele in activitatea de administrare a investitiilor. Cele doua companii, ambele detinand autorizatie de functionare ca societati de administrare a investitiilor, au identificat o serie de sinergii care au stat la baza deciziei de a initia aceasta fuziune.

Quadrant Asset Management este una dintre societatile cu traditie, ce functioneaza pe piata romaneasca inca din 1998, o companie cu expertiza in abordarea situatiilor specifice pietei si mediului economic din Romania, ce administreaza in prezent doua fonduri de investitii - STABILO si INTEGRO - precum si conturi individuale de investitii, cu active insumate de peste 200 miliarde ROL (20 milioane RON).

CA IB Asset Management este subsidiara Capital Invest GmbH, membru al HVB Group – una dintre cele mai importante institutii financiare din Europa. Capital Invest are o vasta experienta central si est europeana, cu operatiuni in principalele tari din regiune si active totale administrate de peste 21 miliarde de Euro.

Jonctiunea operatiunilor celor doua firme se va face in etape, incepand prin transferul activelor administrate, precum si a personalului de la Quadrant, sub coordonarea CA IB, cele doua societati avand drept obiectiv finalizarea in cel mai scurt timp posibil a tuturor demersurilor de fuziune.

La finalul procesului, activitatile de administrare se vor derula sub numele CA IB Asset Management.

"Prin aceasta decizie, am urmarit o imbinare de succes intre experienta pe plan local a echipei de la Quadrant, formata in timp, odata cu evolutia pietei romanesti si potentialul de dezvoltare, prin resurse de management regionale si prin accesul la canale de distributie specializate, furnizat de CA IB", declara Florin Dolea, directorul general al CA IB Asset Management.

"Vom pastra brandurile fondurilor administrate, precum si politica lor investitionala, dar vom renunta la brandul Quadrant in favoarea unui nume cu rezonanta puternica in intreaga regiune central si est europeana", spune Dragos Simion, presedintele Quadrant Asset Management.

"In contextul eforturilor de aderare la Uniunea Europeana, devine din ce in ce mai evident ca va exista o miscare de consolidare la nivel regional in mai multe segmente ale pietei de capital si ale serviciilor aferente acesteia.

Prin aceasta strategie, noi suntem in pozitia de deschizatori de drum si avem convingerea ca aceasta miscare este atat in beneficiul investitorilor, cat si al industriei de profil in ansamblu" explica Dragos Simion.

"Functionam intr-un context in care capitalurile devin din ce in ce mai mobile, iar accesul la oportunitatile de investitii va fi cu siguranta multidirectional in cel mai scurt timp.

Investitorii straini au deja acces la oportunitatile romanesti si noi speram sa le dam posibilitatea si investitorilor romani, in cel mai scurt timp, de a-si plasa o parte din resurse in alte piete cu potential.

Vom face acest lucru printr-un grup de fonduri noi, pe care le vom lansa imediat ce acest lucru va fi posibil si in Romania.

Deocamdata consideram ca investitorii locali sunt intr-un dezavantaj competitiv fata de cei din strainatate, prin lipsa accesului la piete externe, dar speram ca acest neajuns va fi constientizat si inlaturat de catre autoritati", declara Florin Dolea.

Industria serviciilor de administrare de investitii incepe sa atraga din nou atentia mediului de afaceri, precum si a beneficiarilor finali, in speta investitorii.

Prin acest demers, CA IB si Quadrant isi demonstreaza convingerea ca mediul competitiv actual este unul corect, caracterizat de transparenta si legalitate, prin urmare conditiile preliminare de succes sunt indeplinite.

Pentru informatii suplimentare:

- contact CA IB: tel - 210 00 16

- contact Quadrant: tel - 321 21 42

CA IB Asset Management SAI SA are un capital social de 18.850.000.000 ROL si este autorizata sa functioneze prin decizia CNVM nr 238 /2004. Principalii actionari ai CA IB Asset Management sunt Capital Invest GmbH cu 95% din actiuni si HVB Bank Romania SA cu 5% din actiuni.

SAI Quadrant Asset Management SA este autorizata sa functioneze din 1998. Primul fond initiat de aceasta societate este STABILO, care a pornit cu denumirea Fondul Monetar STABILO, cu autorizatia D 4631/03.11.1998. A fost primul fond de investitii cu o politica de investitii strict monetara, care a beneficiat o perioada semnificativa de ratele mari ale dobanzilor instrumentelor monetare.

La reautorizarea fondului in 2002, in conformitate cu cerintele legii 513/2002 , denumirea fondului a fost schimbata in STABILO – Fond Deschis de Investitii, fondul pastrandu-si caracterul conservator al politicii investitionale. In prezent STABILO detine active in valoare de 126 miliarde ROL (12,6 milioane RON).

Cel de-al doilea fond administrat de Quadrant este INTEGRO – Fond deschis de Investitii, care are o politica investitionala echilibrata, cu deschidere spre intregul spectru de oportunitati, piata monetara respectiv piata de capital, actiuni si obligatiuni. Quadrant administreaza acest fond din 2001, decizia definitiva de autorizare a administrarii fiind D 1042 /22.06.2001.

Fondul a fost reautorizat sa functioneze conform legii 512/2002 prin decizia D 4220/02.12.2003. In prezent fondul are active in valoare de 60 miliarde lei (6 milioane RON) avand in portofoliu 35% actiuni, 18% obligatiuni, diferenta fiind data de titluri ale pietei monetare.

Informatii suplimentare despre fonduri se gasesc pe www.quadrant.ro.

Florin Dolea,

Director General

CA IB Asset Management SAI SA

Dragos Simion,

Presedinte

SAI Quadrant Asset Management SA