In timp ce inundatiile i-au luat lui Tariceanu o buna parte din procente, rapitii i-au adus lui Basescu din Irak 10 procente in plus. Conform unui sondaj CURS, 71% dintre romani au o parere buna despre seful statului.

La sfirsitul lui februarie, cu o luna inainte de a interveni criza jurnalistilor rapiti in Irak, increderea publica in Traian Basescu se afla intr-o usoara scadere, situindu-se intre 59 si 62%. Dupa ce criza a fost depasita, Basescu nu numai ca a cistigat procentele pierdute, dar a primit si un supliment de incredere.

Cota sa a ajuns la o cifra record de 71%, dupa cum arata un sondaj CURS efectuat in perioada 3-10 iunie.

Vadim, cel mai urit

In schimb, Calin Popescu Tariceanu se afla in scadere, sustine Sebastian Lazaroiu, directorul CURS. Sondajul arata ca 57% dintre cei intervievati au o parere buna sau foarte buna despre premier. Tariceanu este insa doar pe pozitia a treia in topul increderii.

Pe locul doi, cu 60%, se afla presedintele PSD Mircea Geoana. In topul lipsei de incredere se afla presedintele PRM.

60% dintre romani au o parere proasta sau foarte proasta despre el. La fel si despre presedintele UDMR, Marko Bela.

PD se umfla in pene

Odata cu saltul Basescu creste si simpatia pentru PD. Situatia in cadrul Aliantei s-a rasturnat in favoarea democratilor intrucit, in martie, cele doua partide se aflau la egalitate, conform directorului CURS. Acum, 44% dintre votantii Aliantei inclina spre PD, 38% spre PNL. Doar 17% nu au o simpatie deosebita pentru PD sau PNL.

Mai mult, 49% dintre cei care prefera D.A. cred ca PNL si PD trebuie sa fuzioneze, iar 33% se declara pentru pastrarea Aliantei. Doar 11% dintre simpatizantii PNL si PD cred ca acestea ar trebui sa actioneze pe cont propriu.