Giulestenii si-au asigurat serviciile portarului de la Apulum, care a semnat pe cinci ani cu formatia lui Copos .Rapid a efectuat ieri primul transfer al verii, reusind sa-l aduca in Giulesti pe portarul Mihai Minca, ultima data la Apulum Alba Iulia.

Tratativele dintre cele doua grupari datau de aproape o luna, dar giulestenii au avut concurenta serioasa, Steaua, Dinamo, Poli Timisoara si Farul dorind sa-l ia pe internationalul de tineret.

Pentru Minca, Rapid a platit 200.000 de dolari, iar jucatorul a semnat un angajament pe cinci ani, in care salariul sau va creste progresiv de la 25.000 de dolari la 50.000 de "verzisori". Mihai Minca a venit ieri in Bucuresti, unde s-a intilnit cu presedintele Dinu Gheorghe si a parafat intelegerea.

El s-a intors apoi la Alba Iulia, urmind a se prezenta marti la reunirea lotului noii sale echipe. In campionatul recent incheiat, Minca a jucat in opt meciuri si a reusit o evolutie de exceptie la partida Rapid - Apulum, 2-2, cind a aparat inclusiv un penalty.

Venirea lui Minca a fost dictata in mare parte de iminenta despartire de Emilian Dolha, fostul goalkeeper titular cazind asta-iarna in dizgratie. Dolha n-a mai prins decit banca de rezerve a Rapidului, insa cum nu vrea sa se complaca in postura de rezerva a lui Danut Coman, s-a hotarit sa plece.

El are o propunere din Rusia, careia ii va da curs in aceasta vara.

Miza pe internationalii de tineret

Unul dintre obiectivele giulestenilor de la venirea lui Mircea Lucescu in urma cu citiva ani a fost acela de a transfera cit mai multi jucatori tineri, care pot creste valoric si apoi pot fi vinduti pe bani buni, cum au fost cazurile lui Lobont, Iencsi, Pancu sau Rat.

In acest moment, Rapid are in lot sase internationali de tineret: Mihai Minca, Marius Constantin, Ionut Stancu, Nicolae Grigore, Ciprian Vasilache si Lucian Burdujan.

Pregatesc o prezentare cu Chunnan Dragons

Rapid ar putea sustine un amical in compania formatiei coreene Chunnan Dragons. Asiaticii vor sosi peste o luna si jumatate in Romania si reprezinta o varianta de amical, pentru data de 3 august, prilej cu care giulestenii isi vor prezenta si lotul de jucatori.

S-au inteles si cu Bogdan Andone

Rapid a ajuns la o intelegere cu Bogdan Andone, fotbalist ce apartine clubului cipriot Apollon Limassol. Jucatorul nu mai trebuie decit sa-si rezolve situatia contractuala, el avind inca un an angajament cu Apollon. Daca lucrurile se vor limpezi repede, atunci Bogdan va face deplasarea cu echipa in Elvetia. Andone a cucerit titlul cu Rapid in 1999.

Marian Aliuta ar da bani sa scape din Giulesti

Realizind ca nu mai are nici o sansa de a juca la Rapid, Marian Aliuta a propus conducerii clubului rezilierea contractului. Fotbalistul s-a aratat dispus sa ofere giulestenilor suma de 70.000 de euro din buzunarul propriu, numai sa i se dea drumul la o alta formatie.

Presedintele Dinu Gheorghe nici nu vrea sa auda de asa ceva, solicitind o suma de cel putin 200.000 de euro pentru a da "verde" transferului. Cind a auzit de propunerea lui Aliuta, Vama l-a luat peste picior pe mijlocas, anuntind ca pentru 70.000 de euro ii da drumul, dar numai sub forma de imprumut, pina in iarna.

Aliuta asteapta sa primeasca de la giulesteni inca 9.000 de dolari pina pe data de 10 iulie, iar daca nu-si va vedea banii, va depune memoriu la Liga pentru recuperarea lor.