Tarom is va mari la 900 numarul destinatiilor deservite cu incepere de anul viitor, dupa preconizata semnare a acordului de afiliere la alianta SkyTeam, cel putin asa declara conducerea companiei, alaturi de compania romaneasca urmand sa mai fie primite in SkyTeam, Air Europa din Spania, Copa Airlines - Panama si Kenya Airways din Kenya.

Toate aceste companii asociate vor adopta programul de fidelitate ale uneia dintre companiile aeriene care este deja membra Skyteam, in plus, companiile asociate vor incheia acorduri de schimb de coduri cu anumite companii membre Skyteam, pentru a extinde numarul de destinatii acoperite de alianta Skyteam.

In prezent, fiecare dintre aceste patru companii aeriene care urmeaza sa devina companii asociate Skyteam au un acord de parteneriat cu o companie care este deja membra Skyteam, astfel Air Europa este partenera cu Air France, Copa Airlines este partenera cu Continental Airlines, Kenya Airway este partenera cu KLM, iar Tarom este partenera cu Alitalia.

Alianta SkyTeam cuprinde companiile aeriene Aeromexico, Air France, KLM, Alitalia, Continental Airlines, CSA Czech Airlines, Delta Air Lines, Korean Air si Northwest Airlines, cele noua companii aeriene transportand anul trecut aproximativ 350 de milioane de pasageri, operand 15.000 de zboruri zilnice.

Tarom, companie care a inregistrat in premiera anul trecut profit, are o flota de 16 aeronave si transporta anual 1.200.000 de pasageri, spre 39 de destinatii din 24 de state.