Organizatorii targului international de tehnologia informatiei si comunicatii CeBIT Bilisim Istanbul au anuntat ca, la editia din acest an, care se va desfasura in perioada 6 - 11 septembrie 2005, va fi prezent un numar de 183 companii expozante din 26 tari.

CeBIT turc este practic o copie a celebrului targ de la Hanovra. Germanii au o politica de export de targuri spre piete importante.

Astfel, a fost ales Istanbulul care este situat in apropierea pietelor din Europa de Est, din zona Marii caspice, dar si din Orientul Mijlociu. Organizatorii targului incearca sa aduca cat mai multi vizitatori si firme din aceste regiuni.

„Dorim sa atragem un numar cat mai mare de vizitatori, dar si de expozanti din Romania", a declarat miercuri, reprezentantul CeBIT, Michael Hoppe.

Acesta a fost de parere ca editia de anul trecut a targului a fost vizitata de un numar destul de mic de romani, care au fost in jur de 150.

La editia din 2004, au participat cinci firme romanesti, ca expozanti, Romania fiind prezenta de astfel in premiera la acest eveniment.

CeBIT Bilisim a devenit in ultimii ani cel mai important eveniment expozitional regional pentru IT, software si comunicatii, in acest an desfasurandu-se pe o suprafata de 2.500 metri patrati.

Potrivit organizatorilor, in 2004 targul a fost vizitat de aproape 500.000 persoane, din 57 de tari.

La editiile anterioare, cele mai bine reprezentate tari, din punctul de vedere al numarului de firme si al suprafetei de expunere, au fost Turcia, Germania, Italia, Grecia, Coreea.

Targul este organizat de Deutsche Messe Hanovra, din Germania, unul dintre cei mai importanti organizatori de targuri si expozitii din lume. (A.N.)