Pentru prima data, dupa 24 de ani, Pink Floyd si Roger Waters vor fi, din nou, impreuna pe scena unuia dintre cele mai importante concerte din toate timpurile, „Life 8".

Pe 2 iulie, la Londra, David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright si Roger Waters vor canta in cadrul unui concert umanitar. Concert ocazional sau renasterea unei trupe rock?.

Chitaristul David Gilmour ne da un raspuns provizoriu: „Toate neintelegerile din trecut dintre Roger si ceilalti membrii ai trupei sunt neinsemnate in acest context, iar daca reuniunea noastra pentru acest concert va atrage atentia, atunci merita sa o facem".

La randul sau, Roger Waters, fondator al trupei, compozitor, basist si voce, a declarat ca „Este grozav sa fii chemat sa-l ajuti pe Bob Geldof si sa atragi atentia lumii asupra problemei datoriilor si saraciei lumii a treia. In plus, ocazia de a reuni trupa, chiar daca numai pentru cateva concerte, nu este deloc de trecut cu vederea".

David Gilmour poves-teste ca in ultimii ani nu a existat un interes real de a reuni trupa, desi recunoaste ca „fara Roger Waters, nu exista Pink Floyd". Bob Geldof are nevoie de Pink Floyd pentru a obtine maximum de interes in jurul evenimentului in SUA, unde „Dark Side Of The Moon" a stationat 1.300 de saptamani in topuri, stabilind un nou record mondial.

Albumul a fost si un succes comercial, cu peste 35 de milioane de discuri vandute si a ocupat locul patru in topul celor mai bine vandute albume rock din toate timpurile.

Istoria trupei a fost scrisa inainte de anii ’60, pe vremea cand Syd Barrett, Roger Waters si David Gilmour erau studenti la Cambridge. Ei intra in atentia presei, in 1966, o data cu primele experimente muzicale.

Un an mai tarziu, presa consacra pagini intregi concertelor Pink Floyd, unice prin sunet si lumini. In acelasi an, apare pe piata primul album „The Piper at the Gates of Down", iar turneul american consfinteste succesul Pink Floyd pe acest continent. Doua din piesele acestui album „Arnold Layne" si „See Emily Play" stationeaza doua luni in topurile britanice.

Intoarcerea trupei in Marea Britanie aduce si primele frisoane in interiorul trupei. Syd Barrett, compozitor, chitarist si voce, este inlocuit cu David Gilmour, iar presa vremii compara obsedant stilul Pink Floyd, inainte si dupa ruptura de Barrett.

Concertul din Hyde Park, Londra si lansarea celui de-al doilea album „A Saucerful of Secrets", in 1968, este colacul de salvare, care aduce si o schimbare de stil.

Si pentru trupa britanica urmeaza trei noi albume, „Atom Heart Mother" (1970), „Meddle", in 1971 si „Dark Side of the Monn", in 1973. Anul 1975 este dedicat inregistrarilor de studio pentru „Wish You Were Here", dedicat despartirii de Syd Barrett si pentru „Animals", care apare pe piata un an mai tarziu. In 1979, trupa lanseaza „The Wall", albumul care marcheaza apogeul carierei lor.