Se vede treaba ca in puscarie Miron Cozma n-a practicat doar tenisul cu piciorul, ci a dormit cu capul pe Abecedarul Societatii Civile, caci multe dintre cimiliturile sale de acum par ciugulite din folclorul anticomunist al Pietei Universitatii.

Omului, ca sa se dea jos din maimuta, i-au trebuit citeva milioane de ani. Lui Cozma i-au fost de ajuns doar opt ani de frumoasa recalificare in pirnaie, pentru a cobori de pe par ca adept al golaniadei.

Ca intr-un joc al lucrurilor potrivnice, darwinismul nostru dimbovitean ne-a mai servit nu de mult pe tava o gogoasa cu fistic: martirul neamului, Marian Munteanu, pe post de maimutica de serviciu a profesorului Magureanu.

Cine ar fi crezut ca acel Sfint Gheorghe al sintaxei, care strivea cu farmec si nonsalanta balaurul virgulei dintre subiect si predicat, la televizor, pe nume Pruteanu, va ajunge in 2005 un biet mecanic de intretinere la coltul mesei unde tribunul Vadim trage cu spume la gura de manetele si de volanul vidanjei sale retorice?!

Aidoma acelor salbaticiuni ce-si regurgiteaza prada din stomac spre a-si hrani puii, istoria vomita si ea, la intervale mai mari sau mai mici de timp, evenimente semi-digerate, invitindu-ne la un ospat pe cinste.

Nu va grabiti sa puneti botul, caci s-ar putea sa ramineti cu un os in git.