Taxele pentru procesarea solicitarilor de vize la Ambasada britanica la Bucuresti se modifica incepand cu 1 iuie 2005, anunta reprezentantii ambasadei.

Astfel, valoarea noilor taxe este urmatoarea: taxa de viza de vizitator pentru sase luni creste de la 36 la 50 de lire sterline; taxa de viza pentru sederi de peste sase luni (inclusiv viza de student si viza de munca) creste la 85 de lire sterline; taxa de viza pentru stabilire ramane aceeasi, 260 de lire sterline.

Taxele se platesc in lei, la sediul Ambasadei, din str. Jules Michelet, nr. 24, sector 1, Bucuresti. O lista completa a noilor taxe in lei va fi disponibila incepand cu 1 iulie, la avizierul Ambasadei si pe Internet, la www.britishembassz.gov.uk/romania.

Detalii suplimentare se pot obtine de la Sectia Vize a Ambasadei, la numarul de telefon 021-201.73.00 sau e-mail mailto:BUCHAVisaInfo@fco.gov.uk De asemenea, reprezentantii Ambasadei britanice precizeaza ca se modifica si taxele pentru pasapoarte, servicii consulare si de legalizare.

Detalii despre aceste taxe sunt disponibile pe Internet, la http://www.britishembassy.gov.uk; www.fco.gov.uk/consularfees; http://www.britishembassy.gov.uk; www.ukvisas.gov.uk