Muzica la 180.000 W si peste 5.000 de rockeri veniti din toate colturile tarii au zguduit, miercuri seara, Arenele Romane din Bucuresti. Intre „hai sa luam inca o bere" si „la ce ora avem tren", fanii din Romania au ascultat, in sfirsit, si Megadeth, la sase ani dupa concertul Metallica si la zece dupa Iron Maiden.

Dupa o asteptare lunga, rastimp in care au evoluat, destul de neconvingator, trupele din deschidere (Avatar, Implant pentru Refuz si australienii Dungeon), in jurul orei 23.00, Dave Mustaine (voce, chitara), Glen Drover (chitara), James MacDonough (bass) si Shawn Drover (tobe) si-au dezlantuit instrumentele pentru prima data in Romania.

Reveniti pe marile scene dupa o pauza de doi ani, cauzata de problemele la mina stinga ale liderului trupei, Dave Mustaine, Megadeth se afla in turneu de promovare a celui mai nou album, „The System Has Failed". Referitor la titlul albumului, Mustaine (foto) si-a declarat convingerea ca Michael Jackson este vinovat si ca sistemul american a esuat inca o data.

Strecurat intre un spectacol la Belgrad si altul la Atena, concertul de la Bucuresti a fost un succes judecind dupa reactia publicului, desi cei patru americani au trecut prin concert cu destula relaxare si s-au lasat greu convinsi sa revina la bis (poate si din pricina intirzierilor cauzate de anumite probleme cu sonorizarea).

Piesa de bis a fost cintata totusi, dar altfel si altceva. Dupa doua ore de metal greu, in jurul orei 1.00, trupa se pregatea de final, cu toate ca publicul ar mai fi stat. Dupa o „dezbatere" de cinci minute cu ceilalti membri, Mustaine a dat verdictul: „Imi pare rau baieti, dar Glen nu mai vrea sa cinte la chitara. Si nici Shawn nu mai vrea sa bata in tobe. Asa ca... schimbam!".

S-a facut schimb intre chitarist si tobosar, si nu pe orice piesa, ci pe cea mai cunoscuta a celor de la Black Sabbath, „Paranoid".