Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a dezvaluit ieri, intr-o conferinta de presa, ca intreprinderea Electroputere Craiova nu a fost privatizata pina acum „din cauza unor grupuri de interese la nivel inalt care nu aveau nici un interes sa vinda uzina".

Giugea a localizat „grupurile de interese" „sus, la cei care trebuiau sa privatizeze Electroputere, adica la APAPS (actualul AVAS - n.r.)", lasind sa se inteleaga ca, daca ar fi fost privatizata, intreprinderea ar fi concurat cu multe firme mici pe piata si ar fi cistigat.

Prefectul spune ca din cauza datoriilor de aproape 1.300 de miliarde de lei acumulate de-a lungul timpului, Electroputere Craiova nu mai are acces la licitatiile nationale, desi uzina a furnizat piese pentru 80% din sistemul energetic national.

Reprezentantul guvernului in teritoriu a mentionat ca, daca se va relua procesul de privatizare a Electroputere, atunci vor trebui sterse din datorii, pentru ca societatea sa fie atractiva investitorilor: „Electroputere este ca o mireasa batrina care vrea sa se marite, dar nu mai are zestre. Sa nu uitam ca in societate mai lucreaza 3.000 de oameni, ceea ce inseamna foarte mult".