Sosirea verii si apropierea vacantei la mare reprezinta pentru multi un moment de a face planuri in privinta idilelor care s-ar putea lega pe nisipul fierbinte.

Pentru a veni in sprijinul celor care spera sa-si gaseasca pe plaja jumatatea sau macar o aventura de sezon, compania de turism britanica Sky Travel a realizat un sondaj de opinie in rindul clientilor sai, intrebindu-i nu ce ii atrage la o persoana intilnita la malul marii, ci ce ii pune pe fuga.

Raspunsurile au aratat ca exista, in opinia turistilor, cel putin "10 porunci" pe care femeile care merg la plaja nu trebuie sa le incalce. Femeile neingrijite nu au practic nici o sansa sa agate un barbat daca apar pe plaja fara sa se fi epilat (1), mai ales la subrat (cel mai scirbos lucru in opinia celor intervievati) sau cu niste bikini ultrastrimti ingropati in sunculite (2).

Cele care vor sa para elegante trebuie sa aiba mare grija, barbatii declarind ca nu suporta femeile prea inzorzonate (3), nici pe cele care poarta imitatii ieftine ale unor genti de firma (4). Pielea inrosita de soare (5) sau urmele inestetice de la costumul de baie (6) sint de asemenea considerate dizgratioase, la fel ca si tatuajele (7), body piercing-ul (8) si celulita (9).

Desi ei personal isi petrec buna parte din concediu la terase, la o bere, barbatii au declarat ca, nici in ruptul capului, nu ar agata o femeie beata (10).

Jos basmaluta! In ceea ce le priveste pe femei, acestea s-au aratat mult mai tolerante: autorii studiului au constatat ca exista doar sase lucruri care le provoaca intr-adevar dezgustul fata de tarele sexului tare.

Barbatii care pleaca la mare cu gindul la cit mai multe cuceriri ar face bine sa uite acasa maiourile gen plasa (1) sau slipurile foarte strimte (2), votate de majoritatea femeilor niste articole profund enervante.

La fel de putin seducatoare sint basmalutele innodate pe crestetul capului (3) sau combinatia sosete si sandale decupate (4).

Purtatul unor medalioane mari la git (5) este considerat o dovada de prost-gust, insa cea mai mare gafa e de departe etalarea unui spate foarte paros (6).

Spre deosebire de barbati, femeile s-au aratat tolerante in privinta bauturii, putine declarindu-se deranjate la gindul ca potentialul partener ar avea tendinta de a se ameti.