Platit mai bine decit Mourinho

Oleg Protasov a venit ieri din Grecia insotit de presedintele Mihai Stoica. Cei doi au mers acasa la Gigi Becali, acolo unde Oleg a ajuns la un acord verbal in ceea ce priveste Steaua. Fosta glorie a lui Dinamo Kiev si a nationalei URSS si-a facut aparitia la aeroportul "Henri Coanda" in jurul orei 14:20, escortat de MM Stoica.

El a fost luat putin prin surprindere de imbulzeala creata de presa in jurul sau si a oferit citeva raspunsuri de complezenta. "Sint bucuros ca am venit aici. Nu pot sa va spun prea multe, pentru ca abia am ajuns", au fost primele vorbe rostite de noul antrenor al formatiei din Ghencea.

Intrebat despre termenii contractului pe care il va avea la Steaua, ucraineanul s-a limitat sa spuna ca deocamdata nu a semnat nimic. "Am venit sa ma intilnesc cu domnul presedinte (n.r. - Gigi Becali), si sper sa semnez curind".

Cunoaste foarte bine Steaua

Protasov a mai spus ca pentru el ros-albastrii nu reprezinta o necunoscuta asa cum ar putea crede unii. "Steaua este un nume in Europa si cunosc destule lucruri legate de acest club. Deocamdata nu pot sa va spun mai multe".

El a inceput deja sa isi faca temele si a recunoscut ca a vizionat citeva casete cu jocurile stelistilor. "Am vazut echipa pe citeva casete si am reusit sa adun destule informatii. Daca toate lucrurile merg bine si voi semna contractul, atunci o sa vorbim mai multe", a incheiat ucraineanul.

Dupa ce a acordat pe fuga autografe celor citiva suporteri care i-au solicitat acest lucru, el s-a urcat impreuna cu MM in masina si a plecat la Pipera, acasa la Gigi Becali.

Discutiile celor trei nu au durat mai mult de o jumatate de ora, la iesire finantatorul declarind in stilu-i bombastic: "Ieri citeam citi bani cistiga Mourinho la Porto. Daca Oleg va avea performantele portughezului, va cistiga mai multi bani decit acesta".

Becali a fost luat peste picior de Loti Bölöni

Antrenorul roman a lui Rennes a tinut sa-l ironizeze pe Becali: "Cum, cel mai roman dintre romani aduce un antrenor strain la echipa? Nu mai avem valori in tara? Daca noi antrenam afara, e bine ca si la noi sa vina straini. Daca a luat un campionat in Grecia, are valoare", a conchis Ladislau Bölöni

"A intrat in familia mea".

Gigi Becali a declarat ca l-a asimilat deja pe Oleg, acesta intrind deja in familia Stelei, semnarea contractului raminind doar o simpla formalitate. Finantatorul este incintat de alegerea facuta si avertizeaza ca ucraineanul nu va vorbi cu presa decit in cadru organizat.

Domnule Becali, cum vi s-a parut Oleg Protasov la prima discutie avuta fata in fata?

Gigi Becali: Din cite am vazut si am auzit prin presa, mi se pare un om bun. Pentru mine, caracterul unui om conteaza mai mult decit orice. L-am adus acasa la mine ca sa ne cunoastem cit mai bine. De acum el face parte din familia Stelei, adica din familia mea.

A semnat contractul?

Deocamdata nu, dar asta este o simpla formalitate. Verbal noi ne-am inteles deja. Oleg va semna miine (n. r. - astazi).

Ce ati mai discutat cu el?

I-am explicat ce e in Romania, i-am spus de rautatile care se scriu despre mine in ziare. De acum va promit ca veti vedea o alta atitudine din partea Stelei in relatia cu presa, atit a lui Protasov, cit si a lui Gigi Becali. El a spus ca respecta presa, dar cere si respect. Nu va vorbi mult. Mi-a spus ca nu-i place sa vorbeasca.

Si cum va comunica totusi cu mass-media?

Prin intermediul conferintelor de presa. Doar atit, nu va fi sunat de unul si de altul, care cum se trezeste. Primele declaratii le va da dupa ce va semna contractul.

Vine Victoras Iacob in Ghencea?

Nu va spun decit ca ma intereseaza un atacant care sa aiba profilul lui Iacob.

Emeric Ienei: "Gigi a dat in paranoia"

Antrenorul cu care Steaua a cistigat Cupa Campionilor spune ca la Steaua e nebunie acum si ca el n-ar fi acceptat sa antreneze. Prezent la Cluj in cadrul selectiei nationale Gillette, Emeric Ienei (foto) a deplins soarta actualei campioane a Romaniei. "La Steaua e nebunie mare acum, normal ca nimeni n-a vrut sa mearga acolo", a spus tehnicianul.

"Gigi Becali are un fond bun, il stiu de cind avea 15-16 ani si se invirtea printre picioarele noastre la Steaua, dar dupa ce a intrat si in politica, a dat in paranoia", a spus Ienei. "De fapt, nu stiu de ce ma mir de asta, cind la ora asta din conducerea administrativa a Stelei nu face parte nici una dintre fostele glorii ale clubului.

Oricum, chiar daca as fi fost contactat, nu m-ar fi tentat o functie de antrenor, ci eventual una de consilier, sa-l mai trag din cind in cind de mineca pe Gigi. Asta e marele pacat acolo, ca nu este nimeni in club care sa faca asta. Toti il aproba, indiferent ce face", a marturisit fostul selectioner.

Ienei a mai spus ca problema copiilor si juniorilor a inceput sa fie tratata in mod diferit decit pina acum.

"Lipsa mijloacelor materiale la nivel de juniori a frinat pina acum afirmarea jucatorilor, dar sint semne ca lucrurile incep sa revina in normal, si cred ca in cinci-sase ani vom asista la revigorarea fotbalului romanesc", a conchis Ienei. (Vali LOZINSKY)

Prinzul cel de taina!

Simbata dupa-amiaza, la circiuma agentului FIFA Dumitru Tudor, Gigi Becali a avut o intrevedere de aproximativ trei ore cu eminenta cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc. Faptul ca PNA a cerut Ligii lui Dragomir contractele jucatorilor Stelei l-a iritat la culme pe patronul ros-albastrilor, Gigi Becali.

El a rabufnit intr-o emisiune tv la adresa presedintelui Autoritatii Nationale pentru Finante Publice, Sebastian Bodu, care a lasat sa se inteleaga ca "in curind vor zornai catusele" in lumea fotbalului.

S-a suparat pe Mitica

El l-a certat in direct pe Dumitru Dragomir ca a dat contractele jucatorilor reprezentantilor Parchetului. "Trebuie sa spui in Parlament aceste abuzuri. Contractele sint confidentiale. Nu trebuia sa le dai PNA-ului", a protestat latifundiarul din Pipera.

Arestarea bunului sau prieten Dumitru Sechelariu l-a determinat pe Gigi sa apeleze la sfatul "consilierului" sau in politica, Viorel Hrebenciuc. Dupa mai mult de trei ore de discutii si schimburi de pareri, cei doi au parasit localul destul de ingindurati, semn ca nu se asteapta la vremuri prea bune.