Toreadorul a invins taurul furios in corida si se intoarce mandru acasa unde sotia excedata de treburile casnice ii pune in brate un morman de rufe pentru calcat. Potrivit unei legi adoptate de parlamentul spaniol, care va intra in vigoare in aceasta vara, toreadorul nostru va fi obligat sa respecte dorinta sotiei.

In caz contrar risca sa fie sanctionat la partaj, daca nevasta furioasa decide sa divorteze. Contractul marital obligatoriu, atasat certificatului de casatorie, prevede ca sotul trebuie sa imparta cu sotia sarcinile casnice, sa se ocupe in egala masura de cresterea copiilor si de ingrijirea persoanelor varstnice.

Noua lege promite o revolutie in Spania, in relatiile dintre femei si barbati, comenteaza BBC. Intr-un studiu realizat in urma cu cinci ani, jumatate din barbatii spanioli recunosteau ca nu sunt implicati deloc in treburile casnice si ca au grija de copii, in medie, doar 13 minute pe zi.

Doar 19% din barbatii spanioli sunt de acord ca femeile mame sa lucreze cu norma intreaga, considerind ca acestea au obligatia sa se ocupe de copii. Optimistii cred ca legea este un inceput in schimbarea conceptiilor traditionale care domina viata de familie spaniola. Pesimistii spun ca spaniolii machos nu se vor schimba niciodata.