Continuand pasii importanti pe care ii face in directia dezvoltarii retelei proprii de distributie, BCR Asigurari a deschis recent 3 noi agentii teritoriale la Curtea de Arges, Hateg si Moinesti, detinand in prezent o retea de peste 140 unitati operationale.

Pana la sfarsitul anului 2005, BCR Asigurari doreste sa isi consolideze reteaua de distributie prin cresterea numarului de unitati, care va ajunge la peste 180 unitati operationale. Acestea vor functiona, in general, in sediile BCR din intreaga tara.

BCR ASIGURARI are in prezent mai mult de 470.000 de clienti, in crestere cu circa 50% fata de sfarsitul anului trecut, cand inregistra aproximativ 313.000 de clienti.

Cu 669,95 mld. lei prime brute subscrise (P.B.S.) in primul trimestru al anului 2005, BCR ASIGURARI detine o cota de piata de 4,91%, situandu-se pe locul 8 in rindul primilor 10 asiguratori - in clasamentul general al societatilor de asigurari din Romania.

In aceeasi perioada, pe segmentul asigurarilor generale, BCR ASIGURARI a inregistrat 494,04 mld. lei P.B.S., in timp ce, pe segmentul asigurarilor de viata, valoarea inregistrata a fost de 175,91 mld. lei P.B.S.

In cei 3 ani de activitate, BCR ASIGURARI a fost recompensata cu prestigioase premii ale pietei asigurarilor.

Ultima distinctie primita de BCR ASIGURARI, din seria care confirma recunoasterea pe piata a performantelor societatii de la infiintare si pana acum, este Premiul ASIGURATORUL ANULUI 2004, acordat de catre Revista Piata Financiara cu ocazia galei premiilor anuale pentru banking, piata de capital si asigurari.