Cea de a doua editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se va desfasura intre 16 si 21 august 2005, la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii. Festivalul este organizat anual de Fundatia Anonimul si are trei sectiuni competitive – lungmetraj, documentar si scurtmetraj.

Pentru Trofeul Festivalului ANONIMUL, in valoare de 10.000 USD, vor concura in acest an doar 7 filme de lungmetraj.

Un numar de pelicule, selectionate sau premiate la festivaluri importante de film, precum Cannes, Berlin, Venetia, Salonic, Rotterdam, Buenos Aires, Sao Paolo au primit invitatia Festivalului de a participa la selectie.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate dupa 10 iulie.

La sectiunile documentar si scurtmetraj, inscrierile s-au deschis pe 28 martie. Pana acum s-au inscris 150 de documentare si 300 de scurtmetraje din peste 50 de tari. O noutate pentru editia din acest an o reprezinta inscrierile filmelor din tari precum Afganistan, Azerbaidjan, Republica Cecenia, Haiti, Honduras, Georgia, Irak, Malaezia, Palestina, Senegal, Sri Lanka.

In urma preselectiei, vor ramane in competitie 12 documentare si 48 de scurtmetraje.

Din Romania, sunt inscrise pana in acest moment peste 30 de productii. Ii invitam pe toti realizatorii de film din tara sa participe la Festival, inscriindu-se in cele doua saptamani ramase pana la 1 iulie - termenul limita de inscriere al filmelor. Inscrierile se pot face on-line la www.festival-anonimul.ro sau direct la sediul Festivalului – Bd. Primaverii, nr. 12, sector 1, Bucuresti.