Ce sa caute un om serios la un Targ erotic? Jucarele, goliciune, un frison? Dupa un paharel de vin oferit la intrare, tracul initial s-a dus si incepe aventura. Acum doi ani a fost si-un fel de sherry romanesc, Happy Line. Anul acesta nu l-am mai vazut. Pacat!

La sfarsitul lunii mai, cladirea patinoarului artificial din Reutlingen a gazduit Targul Erotic de Primavara, o atractie pentru mii de localnici si turisti. Intre timp devenit traditie, evenimentul s-a desfasurat sub motto-ul „Erotica, nu pornografie".

De pe panoul publicitar de pe strazi a lipsit jumatatea ce a mai sugestiva, a unui bust feminin bine format si mai deloc acoperit, caci fortelor de ordine locale imaginea li s-a parut prea provocatoare, deci au dispus scoaterea ei de pe reclama. Nici piercingul ad-hoc n-a fost ingaduit, conditiile de igiena a operatiunii nefiind, in cladirea unui patinoar, la standardele cerute.

Au fost insa alte servicii de profil: consiliere in alegerea unui pat de latex sau cu apa, prezicatoare si ghicitoare

in cristal sub forma de bila sau chiar de falus. Un magnet pentru nelipsitii japonezi cu aparate de fotografiat profesionale, buluc in jurul standurilor a 40 de expozanti. Produsele de la standurile cu dessous-uri de marca, , n-au putut fi insa fotografiate.

Astfel, colectiile nou lansate, prezentate si pe scena, au ramas deliciul cumparatoarelor si al partenerilor lor dispusi sa plateasca 25 euro pentru un tanga de culoarea pielii si 80 euro pentru un corset multicolor. Sau chiar 250 euro pentru un „decor complet" rosu, mulat si barat de elastice, incorsetand purtatoarea de la gat pana la glezne. Noroc ca aceasta a fost doar un manechin de plastic.

Celelalte manechine, care au defilat sau dansat pe scena in ritmuri salbatice sau romantice n-ar fi avut destula libertate de miscare intr-un astfel de echipament „sportiv".

Cocktail-barul din fata scenei a fost o „parcare" obligatorie pentru mai toti spectatorii atrasi de jocul ros-violet de lumini, de lascivitatea si umorul travestitilor cu gene lungi, false si cu corapi de plasa trasi peste picioarele musculoase si epilate, interpretand cantece in play-back din repertoriul international.

Perechea serii, care a starnit nu numai rasete, ci si indelungi aplauze, a fost tot de drag-queeens: italianul focos si micut de statura, cu regina – de fapt tot regele- sufletului sau, o Hilde rusinoasa de peste un metru optzeci.

Pentru doamne si domnisoare doritoare de muschi, daca nu de senzatii mai tari, un mascul mascat si feroce, superb produs al catorva mii de ore de fittness, a evoluat intr-un joc de cucerire al alesei sale. Eroticul interactiv pare a se fi instituit ca atractie principala, caci anul acesta au abundat scenariile macho sau domina, in mima trupeasca cu voluntari din sala.

Ca orice targ, si cel erotic a fost un prilej eminamente comercial, dincolo de atmosfera controlat senzuala a prestatiilor artistice de pe scena. Oferta de produse la standuri a fost pentru toate gusturile si inclinatiile sexuale ale vizitatorilor: casete video si audio, bijuterii ieftine ca gust dar nu si ca pret, cosmetice si accesorii asortate la dessous-urile cele mai extravagante.

Intre accesoriile cu titlu de hit al targului, a fost si Golden Bumbles, o jucarea feminina „pentru ore de solitudine", la… doar 39,90 euro.

In apropierea standului cu stimulente de plastic l-am reintalnit pe Georg L, in caruciorul sau de invalid. Dupa spusele sale „sotia e bolnava, a ramas la caminul de handicapati din Rappertshofen, unde locuim". In ochii sai era o luminä extatica. „Sunt bucuros cä am putut veni la acest targ", mi-a spus el „ e minunat aici".