Diana Mocanu, dubla campioana olimpica de la Sydney, a explicat ca s-a retras pentru ca nu a mai simtit placere sa inoate si nu din cauza problemelor de sanatate, cu prilejul unei ceremonii organizate luni la bazinul din cadrul complexului national ''Lia Manoliu''.

''M-am gandit foarte mult pana la aceasta retragere. Daca nu mai simt atata placere cand inot, fata de anii anteriori, nu cred ca mai are rost sa chinui pe nimeni si in special pe mine. Nu mai aveam chef sa inot si nu avea rost sa continui'', a declarat Diana Mocanu, medaliata cu aur la 100 si 200 m spate la JO 2000.

Ea a primit flori, cupe si diplome din partea lui Octavian Morariu, presedintele COSR, Florian Gheorghe, presedintele ANS, Paul Renaud, director de marketing Romtelecom, partener al COSR si a reprezentantilor cluburilor Dinamo si Steaua.

Diana Mocanu, 21 ani pe 19 iulie, este antrenoare de initiere la CSM Braila si studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau. ''As vrea sa scot un mare campion, este visul oricarui antrenor. Dar un mare sportiv nu este automat si un mare antrenor. Poate fi si cazul meu''.

Campioana romana a simtit la CE 2002 de la Berlin ca se afla la final de cariera, iar despartirea de antrenoarea Laura Sachelarie a precipitat retragerea. ''La Berlin in 2002, am simtit ca am facut un pas inapoi. Apoi, nu m-am putut acomoda cu alt antrenor si poate si asta a dus la aceasta decizie.

Am vrut sa ma retrag initial anul trecut la Pitesti, la Nationale, dar au fost oameni care m-au convins sa continui''.

''Toata lumea spune ca sunt prea tanara sa ma retrag, dar nimeni nu se gandeste ca am inceput inotul la 6 ani, ca la inceputul carierei, la primul meu Campionat national, am obtinut un record national la 50 m liber, iar apoi au urmat multe recorduri si titluri nationale.

Lumea stie ca am rezultate la JO si CM, dar sunt si alte concursuri unde am castigat medalii'', a spus Diana Mocanu.

Inotatoarea braileanca a precizat ca nu a facut sport pentru bani. ''Daca era sa fac sport pentru bani, probabil as fi continuat. Eu am vrut sa-mi indeplinesc un vis. Mi-am dorit sa fiu cea mai buna dintre cei mai buni.

Cele 2 medalii de aur olimpice au fost varful carierei mele si au incununat toata activitatea mea ca sportiv'', a spus Mocanu, care a adus primele titluri olimpice pentru natatia romaneasca.

Diana Mocanu nu exclude totusi o posibila revenire intr-un viitor apropiat.''Sunt sportivi care au facut 7 ani pauza si apoi au revenit. Nu e asta o problema, sunt inca tanara, nu pot spune ca am inbatranit si nu mai pot reveni. Poate se va intampla pe parcurs, dar deocamdata nu.

Daca as reincepe activitatea, nu m-as multumi cu putin, vreau doar locul 1. As lua-o de la inceput, chiar daca au fost nenumarate sacrificii''