Negocierile dintre patronul Stelei, Gigi Becali, si antrenorul ucrainean Oleg Protasov au intrat pe ultima suta de metri. Desi, initial, finantatorul din Ghencea ar fi dorit sa parafeze contractul inca de ieri, se pare ca amanuntele birocratice par sa intarzie consfintirea intelegerii.

Astfel, actele au fost trimise in Grecia prin fax, acolo unde este stabilit Protasov, pentru a fi traduse si vazute de avocati. Gigi Becali este cat se poate de optimist in legatura cu inregimentarea ucraineanului la clubul din Ghencea. "Daca v-am spus ca Protasov este antrenorul Stelei, inseamna ca stiu eu ce vorbesc.

Eu, de cand am vorbit cu Protasov la telefon, am fost de acord cu toate clauzele. Acum insa trebuie sa se faca traducerile, sa duca actele unui notar, nu se poate rezolva asa de repede.

I-am spus ca voi plati performanta, ca daca va avea rezultate in Liga campionilor, va castiga mai mult decat Mourinho", a declarat patronul stelist, care nu doreste ca actele sa fie semnate in public, de frica controalelor financiare. "Dupa declaratiile pe care le-a facut Bodu, nu mai pot sa fiu sincer", a explicat latifundiarul din Pipera.

Dupa sosirea la Bucuresti, Protasov a fost cazat la Hotelul Marriott, urmand ca ulterior sa se mute in casa in care a locuit fostul tehnician al Stelei, Walter Zenga. Ieri, in jurul orei 11, Protasov, insotit de presedintele ros-albastrilor, Mihai Stoica, a facut o vizita la stadionul din Ghencea pentru a se familiariza cu conditiile oferite de Steaua.

In timpul in care se vor derula negocierile, tehnicianul ucrainean va urmari mai multe casete cu jocurile Stelei, pentru a stabili care sunt punctele deficitare ale echipei. "Acum, Protasov vizioneaza casete pentru a vedea de ce fotbalisti mai are nevoie la Steaua, si eu ii voi aduce ce jucatori va dori", a spus Gigi Becali, care a precizat ca ucraineanul va fi liber sa-si aleaga si secundul.

Gigi Becali s-a intretinut mai bine de o ora cu jurnalistii in fata Hotelului Marriott. Coborat de la negocierile cu Protasov, patronul Stelei a dat recital. Mai intai, el a atacat in termeni duri pe presedintele PUR si totodata patron al televiziunii Antena 1, Dan Voiculescu, pe care l-a numit securist, securist care intoxica si manipuleaza publicul.

Apoi, patronul stelist a traversat val-vartej strada pentru a-si cumpara o inghetata de la un butic. Latifundiarul din Pipera a fost insotit de un alai compus din vreo 5-6 persoane venite din toate colturile tarii cu plangeri. Intors din nou intre ziaristi, Becali a incercat sa-si aprinda o tigara si, vazand ca nu-i merge bricheta, a trantit-o de pamant in mijlocul jurnalistilor stupefiati.

In alta ordine de idei, Gigi Becali a afirmat ca FC Steaua a castigat procesul pe care l-a intentat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa decizia acestui for de a sanctiona gruparea din Bulevardul Ghencea cu o amenda de 40 milioane de lei, din cauza manifestarilor cu caracter rasist ale suporterilor stelisti la meciul cu Rapid.

"Am castigat procesul cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si le cer si daune de un milion de euro. Peste vreo trei luni va fi procesul", a incheiat Becali.