A 119-a editie a Internationalelor Marii Britanii a debutat cu intirziere, din cauza ploii. Pavel si Hanescu isi incep azi serviciile.

Portile Wimbledonului s-au deschis ieri, dupa prinz, insa cele 16 meciuri de tenis programate sa inceapa la ora 14.00 (ora Romaniei) au debutat zece minute mai tirziu, din cauza ploii. La 14.15, soarele chiar reusise sa strapunga perdeaua de nori de la marginea Londrei, iar temperatura ajunsese la 26 de grade Celsius, ideala pentru startul primelor meciuri ale prestigiosului turneu.

Prima victorie a editiei 2005 a fost obtinuta de rusoaica Elena Lihovteva (fav. nr. 13), semifinalista luna trecuta la Roland Garros, care a trecut cu un dublu 6-2 de Ana Smashnova.

Pentru romani, prima zi importanta este cea de astazi, cind vor intra in concurs atit Andrei Pavel , cit si Victor Hanescu. Adversarul lui Andrei este croatul Roko Karanusic, venit din calificari, in timp ce Victor il va infrunta pe danezul de 32 de ani Kenneth Carlsen, al 50-lea jucator in ierarhia ATP.

In paralel, oficialii legendarului turneu, ajuns la cea de-a 119-a editie, duc un razboi teribil impotriva speculantilor de bilete. Alungati de pe strazile din jurul All England Club, acestia s-au retras in fata calculatoarelor si s-au apucat sa scoata tichetele la licitatie, pe Internet.

Astfel, s-a ajuns pina intr-acolo incit doua bilete la finala masculina sa coste 1.315 dolari, in ciuda faptului ca organizatorii au anuntat ca biletele revindute isi pierd valabilitatea.