Administratia Prezidentiala nu va face propuneri pentru membrii Consiliilor de administratie ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, se arata intr-un comunicat dat, luni, publicitatii. Aceasta decizie a fost transmisa de presedintele Basescu celor doua Camere ale Parlamentului.

Totodata, presedintele Basescu considera ca este timpul ca SRR si SRTV sa fie cu adevarat in serviciul beneficiarului lor, publicul, ceea ce impune modificarea, de urgenta, a organizarii si functionarii celor doua institutii, inclusiv in ceea ce priveste modul de desemnare a membrilor consiliilor de administratie, atributiile si durata mandatelor lor.

"Cata vreme algoritmul politic va avea un rol in numirea membrilor consiliilor de administratie ale celor doua institutii publice, nu vom reusi scoaterea lor de sub influenta factorului politic", se mentioneaza in adresa transmisa presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele Romaniei asteapta adoptarea legii, care sa faca posibil ca aceste institutii, sustinute financiar de contribuabili si de bugetul de stat, sa functioneze exclusiv in serviciul publicului