Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu continua sa fie un loc parca din alta lume, in care ucigasii sunt de fapt niste sfinti care nu fac altceva decat sa se lupte, zi de zi, cu spiritele rele. Luni, spectacolul grotesc a continuat.

Preotul criminal Daniel Corogeanu, care alaturi de patru maicute a ucis cu bestialitate o tanara, a incalcat dispozitiile Episcopiei Husilor, care i-a interzis sa slujeasca, si a oficiat slujba de Sfanta Treime. Acelasi preot a mai facut un bine si a "salvat-o" pe mama uneia din complicele sale, care incepuse in timpul slujbei sa se tavaleasca in biserica.

Credinciosii, care au stat in timpul slujbei cu mainile ridicate, au fost impresionati de miracolul infaptuit de Corogeanu. Tot ieri, anchetatorii au declarat ca cele patru maicute sustin ca pseudoduhovnicul nu are nici o responsabilitate pentru moartea Irinei si ca ele sunt, de fapt, cele vinovate.

Dispret fata de Episcopia Husilor

Preotul ucigas de la manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu continua sa arate un dispret total nu numai fata de anchetatorii pe masa carora se afla acest caz, pe care, ajutat de armata sa de maicute, i-a injurat fara jena, cat si fata de Episcopia Husilor.

In acelasi timp, criminalul cu barba rosie, Petru Daniel Corogeanu, se arata nepasator si fata de faptul ca a socat o tara intreaga prin barbaria pe care a comis-o.

Dupa ce a avut tupeul sa stea la capul victimei sale si sa oficieze priveghiul Irinei, asasinul de la "Sfanta Treime" a ignorat ieri ordinul emis de Episcopia Husilor, prin care era oprit de la slujire.

Un lucru normal pentru acest preot care a luat viata unui om, daca ne gandim la faptul ca a rupt chiar in fata vicarului Episcoiei Husilor, PS Corneliu Barladeanu, actul prin care era oprit de la slujire.

Astfel, acesta a oficiat ieri, in prezenta a peste trei sute de oameni, slujba de Sfanta Treime, incalcand dispozitiile primite de la superiorii sai, al caror cuvant nu conteaza insa pentru Corogeanu.

Ritual sectant

In plus, manastirea "Sfanta Treime" a continuat ieri sa para desprinsa din zona crepusculara, aratand mai degraba ca un loc de intalnire a unei secte si nicidecum ca un lacas de cult. Astfel, toate cele peste trei sute de persoane care au participat la slujba tinuta de Corogeanu s-au descaltat la intrarea in biserica.

In acelasi timp, toti credinciosii, care se arata in continuare fideli fata de un criminal venit parca din Evul Mediu, pe parcursul celor sase ore, atat cat a durat slujba, au stat cu mainile ridicate. Un gest al carui inteles este greu de aflat, mai ales ca enoriasii nu au dat nici o explicatie.

Spectacolul continua

In acelasi timp, spectacolul a continuat ieri la manastirea din Tanacu, iar preotul si-a aratat din nou puterile sale "tamaduitoare". Si asta dupa ce, la jumatatea slujbei, dupa citirea Sfintei Evanghelii, mama uneia dintre cele patru maicute care au participat la uciderea Irinei Corneci, a inceput sa se tavaleasca pe jos.

Cel care a "salvat-o" a fost chiar complicele fiicei sale, Daniel Corogeanu. Acesta insa nu a legat-o pe cruce, nu a infometat-o si nici nu i-a pus un calus in gura, ci a stropit-o cu apa sfintita si i-a dat sa bea aghiasma.

Dupa 45 de minute, femeia si-a revenit, si probabil, tot dupa cele 45 de minute, cei prezenti in biserica si-au intarit convingerea ca preotul criminal este de fapt un sfant si ca ceea ce i-a facut el sorei Irina a fost chiar ceea ce trebuia facut.

Corogeanu si-a continuat apoi slujba, iar la final, dupa ce incalcase deja dispozitiile Episcopiei Husilor, a anutat ca i-a fost retras dreptul de a sluji si ca biserica se va inchide.

Sacrificiu pentru un ucigas

Preotul din Tanacu este departe insa de a fi vazut de locuitorii din zona sau de catre maicutele de la schit ca un criminal.

In ciuda faptului ca a recunoscut cu nonsalanta ca a ucis cu bestialitate o tanara, asa-zisul duhovnic Petru Daniel Corogeanu este aparat in continuare de maicile din manastire si de oamenii din zona, dand impresia ca, pentru acestia, el este mai degraba un idol decat un preot care a comis o crima.

Dovada este si faptul ca in noaptea de duminica spre luni, zeci de credinciosi au dormit in preajma bisericii din Tanacu, pentru a-i proteja pe preot si pe maicute, in cazul in care acestia ar fi fost ridicati de politisti.

Dupa ce vicarul Episcopiei Husilor, PS Corneliu Barladeanu, procurorii si politistii au fost loviti, injurati si scuipati de maicute in numele criminalului in sutana, ieri anchetatorii au dezvaluit ca cele patru complice ale preotului ucigas, maicutele Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, au luat intreaga vina asupra lor.

Practic, conform Mediafax, acestea sustin ca ele au fost cele care au legat-o pe cruce si au infometat-o pe Irina, si nu Petru Corogeanu.

Filmul atrocitatii

Anchetatorii au prezentat ieri filmul evenimentelor care au dus la moartea tragica a unei fete de numai 23 de ani. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui au precizat ca Irina Cornici a intrat pentru prima data in manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, la inceputul lunii aprilie.

Atunci ea a venit in vizita la o prietena cu care crescuse impreuna la Centrul de plasament Barlad. Acesta a fost, de altfel, si momentul in care Irina, impresionata de viata din manastire, a decis sa se calugareasca.

Fapt ce s-a si intamplat peste cateva zile, atunci cand Irina s-a calugarit cu binecuvantarea preotului monah Daniel Corogeanu, cel care avea sa-i ia apoi viata in cel mai sadic mod.

Primele manifestari violente

Nu a trecut mult timp pana cand Irina avut primele manifestari violente. Ea a fost legata si transportata apoi la Spitalul Judetean Vaslui cu o masina a manastirii. Timp de doua saptamani, sora Irina s-a aflat internata la Sectia de psihiatrie a spitalului din Vaslui, medicii stabilind ca aceasta sufera de schizofrenie.

Irina a fost insa externata, in perioada imediat urmatoare ea avand un comportament cat se poate de normal, potrivit anchetatorilor, cu o conduita duhovniceasca corecta.

Ea, de altfel, a si plecat, impreuna cu alte trei maicute, in localitatea Cuptoare, comuna Cornea, judetul Caras-Severin, la familia Nistor Stolojan. De aici Irina trebuia sa-si recupereze o suma de bani obtinuta in Germania unde lucrase ca baby-sitter, timp de doi ani, la o familie de medici.

Nesomn si agitatie

Din cei 4000 de euro pe care ii avea de primit, Irina a recuperat doar 500 de euro. O situatie despre care maicutele de la "Sfanta Treime" spun ca a afectat-o extrem de mult. Aceleasi maicute au precizat pentru anchetatori ca, intrucat nu si-a primit banii, in 5 iunie, Irina a hotarat sa tina post si sa faca rugaciuni "pentru a inmuia inima celor care au lasat-o fara bani".

Procurorii au aratat ca din acel moment a urmat o perioada de nesomn si continua agitatie care au afectat-o psihic pe sora Irina.

Criminalul intra in scena

Acesta este momentul in care intervine preotul criminal Daniel Corogeanu. Fara sa se gandeasca la faptul ca Irina a fost diagnosticata cu schizofrenie si ca aceasta ar putea fi cauza comportamentului ei, deci ca situatia ar putea fi rezolvata cu ajutorul unor medici, criminalul in sutana decide ca Irina este posedata de diavol.

In aceste conditii, in dimineata de 10 iunie el i-a facut o slujba de dezlegare pentru indepartarea diavolului. Pentru ca nu a avut nici un efect, maicutele au hotarat sa o lege de maini si de picioare cu prosoape, dupa care au dus-o la ea in chilie. Irina a fost tinuta legata in acest mod timp de 3 zile, adica de vineri, 10 iunie, pana luni, 13 iunie.

Motivul a fost acela ca sambata si duminica au fost oficiate slujbe, iar Irina trebuia sa stea inchisa, pentru a nu deranja, probabil, credinciosii.

"Deposedarea de diavol"

In data de 13 iunie, preotul ucigas a cerut maicutelor sa o aduca pe Irina in Biserica pentru a-i tine o noua slujba de dezlegare, solicitandu-le in acelasi timp sa nu faca galagie. Supunandu-se ordinelor date de Corogeanu, complicele acestuia au hotarat sa confectioneze o cruce din cofraje pentru turnat beton, de care sa o lege pe Irina.

Pe crucea astfel improvizata, maicutele au pus o patura, dupa care, cu ajutorul unor lanturi, au legat-o pe tanara de maini, picioare si de mijloc, folosind si patru lacate. Pentru a nu mai tipa, i-au introdus in gura tifon pe care l-au fixat cu ajutorul unor benzi adezive.

Irina a fost tinuta in acest mod, in pridvorul bisericii, intinsa pe o plapuma, calusul fiindu-i indepartat doar pe timpul noptii. De luni si pana miercuri, 15 iunie, preotul asasin Daniel Corogeanu a tinut slujbe prelungite "pentru deposedarea de diavol" a maicutei Irina.

In stare de soc si apoi moarta

Inconstienta lui Corogeanu si a tovaraselor sale de crima, a facut ca Irina, din cauza tratamentului la care a fost supusa si a agitatiei, sa intre in stare de soc miercuri dimineata.

In acest moment, potrivit anchetatorilor, cele patru maicute si criminalul in sutana au decis sa o dezlege pe Irina, infometata si deshidratata, crezand ca tanara a fost salvata, ca rugaciunile si-au atins scopul, iar diavolul a fost indepartat. In realitate insa, Irina era in agonie, avand pulsul extrem de slab.

Asa-zisul duhovnic si cele patru maicute au decis sa cheme salvarea, care a transportat-o pe Irina la spital, aceasta decedand insa pe drum.

"In tot timpul cat a fost legata, preotul a marturisit ca maicuta a refuzat sa ia anafura si agheasma, fiindu-i doar umezite buzele cu apa din cand in cand. Oamenii manastirii nu au luat calcul agitatia continua si consumul mare de energie, ceea ce, in final, s-a dovedit a fi fatal", a declarat procurorul Ovidiu Berinde.