Consiliul Better Business Bureaus (CBBB), din Statele Unite a acordat licenta Asociatiei Better Business Bureau din Romania (BBB), aceasta fiind prima asociatie BBB din afara Americii de Nord.

Consiliul Better Business Bureaus este organizatia principala pentru sistemul BBB din SUA, conducand 131 de reprezentante BBB, cu 180 de birouri pe teritoriul Statelor Unite si Canadei.

Inca din 1912, de la fondare, misiunea BBB a fost si este de a promova si de a mentine cel mai inalt nivel etic in relatia dintre mediul de afaceri si publicul consumator, prin autoreglementare, educatia consumatorilor si a oamenilor de afaceri, prin excelenta serviciilor.

Consiliul BBB si reprezentantele BBB locale sunt organizatii non-guvernamentale si non-profit.

Kenneth Hunter, Presedinte & CEO al Consiliului Better Busines Bureaus (CBBB), considera aceasta reusita "o oportunitate istorica atat pentru mediul de afaceri si piata de consum, cat si pentru sectorul public."

Scopul imediat al BBB Romania este de a se lansa operational in toamna anului 2005. In lunile urmatoare BBB Romania se va concentra pe identificarea de noi parteneri si obtinerea suportului de la comunitatea de afaceri din Romania, precum si pe dezvoltarea capacitatii operationale.

Proiectele din programul BBB Romania includ dezvoltarea standardelor si practicilor de auto-reglementare, activitati de educare, informare, si consiliere a consumatorilor, dezvoltarea cooperarii cu mediul de afaceri pentru promovarea si protectia intereselor consumatorului, crearea de instrumente pentru descurajarea practicilor necompetitive, managementul plangerilor consumatorilor.

Membrii fondatori ai BBB Romania sunt companii multinationale si locale precum Mobifon (CONNEX); Philip Morris; Saatchi & Saatchi; Raiffeisen Bank; Microsoft; Colgate-Palmolive; Coca Cola; HBO; Telemobil S.A (Zapp); IBM; Rom Recycling-Trafigura Group; Experian Scorex; Stewart Information Services; Kasolvenzia; Finansbank; ANA Group; si grupuri media precum Academia Catavencu, Ringier Group, Romania Libera si LEADERS Magazine.

De asemenea, printre cei care au contribuit la infiintarea BBB Romania sunt membrii onorifici: Nadia Comaneci, Robert Turcescu, Lia Roberts, Andrei Postelnicu, si Dr. Leonard I. Linkow DDS DMSc.