Dragi navomodelisti si stimate filateliste, ne simtim obligati sa va dam o veste pe care, cu siguranta, n-o asteptati: Pascal Bruckner a fost, saptamina trecuta, in Romania.

Cum care Pascal Bruckner? Patronul de la Carrefour, normal. Hai c-am glumit, e vorba, evident, de Pascal Bruckner ala care-a scris Luni de fiere, o carte in care fac unii to’ felu’ de acrobatii sexuale, ca sa intelegeti exact la ce film ma refer.

Bun, acum sa va explic ca domnul asta a venit in Romania ca sa dea autografe pe noua lui carte, Iubirea fata de aproapele (Editura Trei), pe care, fiindca e to’ cu sex, mai exact cu un tip de 30 de ani care se apuca de prostitutie in scop caritabil, vrea multi romani s-o citeste.

Una din sesiunile de autografe s-a petrecut la Institutul Francez, ocazie cu care, capiat de caldura, Pascal (Putem sa ne tutuim, domnu’ Bruckner? Oh, merci beaucoup!) s-a refugiat pe terasa restaurantului din incinta stabilimentului cultural.

Patronul circiumii a fost la un pas sa-l dea afara de pe terasa din urmatoarele motive: 1) deranjeaza clientii care maninca si 2) Bruckner asta, chiar daca e compatriotul lui si mare scriitor, ii provoaca… „vomissement".

In atentia patronului de la Terasa Doamnei, de linga redactia noastra: „Mosule, sa nu faci si tu asa cu Cartarescu al nostru, chiar daca nu ti-a placut Orbitorul!".

Sa va mai zic una cu Pascal. Face pipi foarte rar, ceea ce le-a dat mare bataie de cap organizatorilor vizitei in Romania, care ii pregatisera ditamai surpriza in niste toalete de circiumi: un parteneriat cu Oops Media.

I-au dat saracii sa pape, l-au umflat de apa si de alte lichide, doar-doar s-o duce sa faca pipi, ca sa dea cu nasul de un poster cu el. Pascal, nimic.

Au urmat intrebarile directe: „Nu vreti la toaleta?". Pascal, nimic. „Totusi, nu vreti la toaleta?" „Sinteti sigur ca nu vreti la toaleta?" Pascal, nimic. Cind, in cele din urma, a fost dus cu forta, a vazut ceea ce puteti vedea si voi in foto. Poza n-a vrut sa-si faca la WC, dar sinteti liberi sa vi-l imaginati.

Si acum, o ghicitoare, ca doar sintem revista culturala: ce degustatoare de VIP-uri si ambasadori l-a cautat isteric pe Pascal cit a stat omu’ la Bucuresti? Cine i-a lasat scrisori cu greseli de ortografie la receptie la Lido?

Un indiciu important: e ea insasi autoare de carti si il adora pe Patapievici. Nu, nu-i vorba de Alina Mungiu, fraierilor, e vorba de… Floorianaaa Jucan…

Care l-a dus pe Pascal, simbata trecuta, in jur de ora 17,30, pe o terasa de pe malul Lacului Herastrau. Floriano, te asteptam cu un eseu despre scenele intelectuale din Amorurile unui print, lucrarea porno a lui Guillaume Apollinaire.

Ca doar n-oti fi facut analiza pe text la Descriptio Moldaviae a lui Dimitrie Cantemir.