Doi frati gemeni din Polonia le-au cazut cu tronc cetatenilor cu drept de vot in asa hal incit unul risca sa ajunga, anul asta, presedintele tarii, iar celalalt, prim-ministru.

Noi stam mult mai prost in materie de frati, fie si numai daca socotim ca Dumitru Sechelariu e cu un picior in pirnaie, iar frate-sau nu se simte nici el prea bine.

Indiferent cum se numesc, fratii Paunescu ori fratii Micula, nu stiu de ce actul de rubedenie in politichie sau in afaceri trezeste suspiciuni si scepticisme greu de tratat.

Nici in zonele cu glazura artisticoida lucrurile nu stau prea bine.

Cind, prin anii ’60, fratii Trio Grigoriu cintau la televizor, sub balconul iubitei, „Asta seara vin la tine", probabil ca multi oameni cu prejudecati erau revoltati de o asemenea fapta necuviincioasa comisa in grup.

Bietii frati Petreus au trecut si ei de la titera si tipuritura la spectacole de striptis in galantar, pe vremea Bibicului, cind lumea se aduna ca la hora la zvonul ca in alimentara din coltul strazii „s-au bagat" pui de gostat goluti.

Desi Tariceanu nu-i croit din acelasi aluat cu Basescu, stind pe aceeasi craca politica, au fost perceputi, vrind-nevrind, ca un soi de frati.

Cu structura sa de pui de cuc, Basescu a simtit dincotro bate vintul, drept pentru care nu se sfieste sa-l impinga din cuib pe fratele vitreg in aplauzele multimii.

Fie ca-i vorba de inundatii, de intrarea in Europa sau de mazilit chiaburii de la Televiziune si Radio, fratele Basescu psalmodiaza pe alta voce decit fratele Tariceanu, care-i nevoit sa-si asume singur huiduielile galeriei pentru falset.

Pe de alta parte, brotacelul Boc zadarnic se umfla ca vaca, inchipuindu-si ca, la eventualele alegeri anticipate, populatia il va percepe ca pe fratiorul mai mic al fiorosului marinar.

Nici cetatenii nu se vor lasa turmentati si nici Basescu insusi nu va cheltui vreun sentiment mai cald in aceasta poveste caci, daca ne gindim bine, chiar si intre el si adevaratul sau frate a avut grija sa aseze, strategic, o fabrica de inghetata.