Prima competitie de catamarane din Romania va debuta sambata 25 iunie in Portul Tomis din Constanta. Volvo Sailing este un concurs care se va desfasura pe toata perioada verii si care va aduna la start atat personalitati, cat si posesori de autoturisme marca Volvo.

Sambata se vor intrece in Portul Tomis vip-uri din showbiz si media care isi vor incerca abilitatile de marinari pe catamaranele cu vele de sase metri.

Conceptul Volvo Sailing a fost influentat de competitia Volvo Ocean Race, unul dintre cele mai mari concursuri de yachturi din lume.

Ambarcatiunile inscrise la linia de start pornesc intr-o cursa in jurul lumii in fiecare an din Spania.

Practic, Volvo Sailing va fi primul pas catre formarea unei echipe romanesti care sa se poata inscrie in viitor la Volvo Ocean Race.

Dupa concursul din Portul Tomis, cele cinci catamarane inscrise in competitia Volvo Sailing se vor intoarce in saptamanile urmatoare in Capitala, pe Lacul Herastrau.

O zi din viata Volvo

Wim Maes, presedintele grupului Volvo Cars pentru Europa Centrala si de Est, prezent la Volvo Brand Day a spus ca: pasiunea este foarte importanta pentru fiecare masina pe care Volvo o construieste.

Dincolo de siguranta pasiva (crash test) oferita de automobilele Volvo, acestea garanteaza si o excelenta siguranta activa (controlul tractiunii, AWD, Roll-Over Stability Control), precum si siguranta emotionala care se refera la sistemele menite sa faca viata mai usoara (Home-Safe-Lighting, Mayday, sisteme RTI).

"Pregatim o oferta personalizata si ne bazam pe o cultura organizationala unica", a spus Lavinia Huidan, presedintele Forum Auto, importatorul Volvo in Romania.

Forum Auto este o companie membra a grupului de firme Euro Inter Trade Corporation care are investitii in industria auto, in domeniul abrazivelor, imobiliar si turism.