O incercare de impacare intre Ion Iliescu si noii lideri ai PSD a esuat ieri. PSD Bucuresti a avut aseara prima sedinta a Biroului Executiv de la stabilirea noului statut al formatiunii. Invitati speciali ai intalnirii au fost presedintele partidului, Mircea Geoana, fostul sef al statului Ion Iliescu si actualul presedinte executiv, Adrian Nastase.

Participarea lui Geoana la sedinta PSD Bucuresti era considerata de majoritatea liderilor PSD ca fiind primul pas spre reconcilierea cu organizatia condusa de Dan Ioan Popescu, dar si cu Ion Iliescu. De la congresul din martie si pana in prezent, intre Geoana si oamenii lui Popescu au fost tot soiul de atacuri care mai de care mai murdare.

Contactat ieri telefonic, Dan Ioan Popescu ne-a explicat ca "votul de la congres (dat in favoarea lui Geoana - n.r.) a fost acceptat de toata lumea", ca atare se incearca acum o "repornire a motoarelor organizatiei". Mircea Geoana a recunoscut ieri ca "in ultimele zile" relatia sa cu fostul sef al statului este din ce in ce mai "constructiva".

Numai ca relatia s-a dovedit atat de constructiva incat Iliescu a refuzat ieri, in ultimul moment, sa mai participe la intalnire. El a trimis vorba prin interpusi ca "nu se simte bine" si a ramas la sediul din strada Atena sa mai lucreze la o carte.