PRM a esuat in tentativa de a-l debarca pe demisionarul Corneliu Ciontu din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Gest cu valoare mai degraba vindicativa, dat fiind ca acesta mai avea de stat in functie doar o saptamina, pina la finele sesiunii parlamentare.

Cererea PRM a fost respinsa cu 119 voturi contra, 82 pentru si 68 anulate - echivalentul abtinerilor in cazul votului cu bile. Ca urmare, PRM s-a suparat in egala masura pe putere si pe opozitie. Liderul grupului PRM din Camera, Lucian Bolcas, a declarat ca partidul sau nu va mai participa la sedintele de Birou Permanent in actuala formula.

El i-a reprosat liderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, ca a incercat sa-i pacaleasca pe peremisti. „Este incredibil cum dl Nicolaescu se joaca de-a autoritatea, conditionind sprijinul solicitarii noastre de acordul altor partide din coalitie pentru alte actiuni", a spus Bolcas.

Acesta sustine ca liderul liberal le-a promis sprijin contra votului PRM pentru schimbarea lui Nastase din fruntea Camerei Deputatilor, dar totodata a incercat sa-i convinga sa amine solicitarea de schimbare a lui Ciontu, desi saptamina viitoare se incheie sesiunea si cererea PRM ar fi ramas fara obiect.

„Dl Nicolaescu nu este sigur de sprijinul UDMR si PC si a preferat sa ne tina pe noi in asteptare, pina isi lamuresc ei problemele in coalitie". Pe de alta parte, dupa aflarea rezultatului, Ciontu a declarat ca liberalii sint cei care s-au abtinut si ca insusi Nicolaescu i-ar fi marturisit acest lucru.

In consecinta, PNL nu mai poate conta deocamdata pe sprijinul PRM privind revocarea lui Adrian Nastase, asa cum anuntase initial Vadim Tudor, Bolcas anuntind ieri ca partidul sau se va gindi ce atitudine sa ia, in lumina ultimelor evolutii.