TeleShop 24 promite ca de acum cumparaturile se vor putea face din fotoliu

Conceptul de T-commerce, nou la noi, vechi si incercat in restul lumii, incearca sa convinga telespectatorii ca reclamele si teleshopingul pot umple grila unui post tv 24 de ore pe zi.

De doi-trei ani diversi investitori ne ameninta cu lansarea pe piata romaneasca a unui concept revolutionar la noi, T-commerce. In aceasta primavara promisiunea s-a concretizat in TeleShop 24.

O investitie de peste 3 milioane de euro ce apartine unui grup de actionari format din Adrian Ragnar Thiess, Florin Suicescu si un fond de investitii. Nu si-au investit banii la intamplare.

Adrian Thiess spune ca la baza deciziei de a-si investi banii in acest gen de televiziune a stat succesul pe care alte posturi similare l-au inregistrat. "In anul 2003, cel mai puternic post de acest gen a inregistrat o cifra de afaceri de 14,1 miliarde de dolari", a marturisit el la evenimentul de lansare.

Ceva mai modesti, constienti ca au lansat produsul pe o piata nu la fel de puternica, investirorii TeleShop 24 isi propun ca tinta 10 milioane de euro cifra de afaceri dupa primul an.

Divertisment care vinde produse

Au toate atuurile sa reuseasca, spun ei. Pe de o parte pentru ca sunt primii care ofera acest tip de produs, pe de alta pentru ca asa cum sustin oamenii de media, pe piata audiovizualului romanesc inca e loc.

O televiziune de tipul T-Commerce nu face altceva decat sa vanda. Sau sa ii ajute pe altii sa isi vanda produsele in emisiuni specializate. T-commerce imbina toate formele de publicitate vazute pe celelalte canale tv. Numai ca de data aceasta canalul sta la dispozitia acestora ca si platforma de vanzari. De ce te-ai uita la TeleShop 24? Pentru ca vrei sa cumperi este raspunsul lor.

Un asemenea post tv nu este doar o insiruire de spoturi tv sau emisiuni de teleshopping. "Spre deosebire de celalte posturi tv, TeleShop 24 va prezenta numai produse si servicii de cea mai buna calitate si la preturi mai "usoare" decat cele din raft", spune Florin Suicescu. Intreaga grila de programe se va axa pe produse.

De la prezentarea acestora pana la testarea lor in emisiuni in direct sau inregistrate. Directorul artistic al postului, Horatiu Malaele, promite ca aceste emisiuni vor combina tehnicile de vanzare cu divertismentul. "Practic, cumparatorul sta acasa, iar produsele ajung la el dupa ce le-a vazut testate in emisiunile postului", explica Suicescu.

Publicul-tinta este orice persoana cu putere de cumparare care doreste sa achizitioneze un produs fara a merge la magazin. Este, intr-o oarecare masura, varianta televizata a cumparaturilor pe internet. Iar magazinele care au semnat deja parteneriate cu postul tv sunt grupul Quelle, Altex, RTC Diverta, Vitacare, Misaki si alte.

Grupul Quelle vine pentru prima oara in Romania si isi vinde produsele in exclusivitate pe canalul TeleShop 24. In plus, Doina Levintza va realiza o line de vestimentatie pret-a-porter pe care o va prezenta si o va vinde doar aici.

Orice cumparator poate fi telespectator

Canalul nu concureaza cu nici un altul. Emisiunile de prezentare de produse sunt realizate in studiourile postului, iar din cele 24 de ore de emisie pe zi, 16 sunt transmise in direct. Targetul este format in proportie de 70% din femei, iar varsta telespectatorilor este cuprinsa intre 18 si 69 de nai. Important este ca ei sa aiba puterea de cumparare necesara achizitionarii acelor produse.

Reprezentantii postului spun ca se adreseaza persoanelor din mediu urban si rural cu educatie medie si superioara. Deocamdata nu este transmis in Bucuresti, dar conducerea postului este increzatoare ca intr-o luna de la lansare va avea acoperire nationala.

Avantajul clientilor este ca, fiind un post tv dedicat, nu mai au aceleasi restrictii pe care CNA le impune la celalte posturi tv comerciale.

Ce poti cumpara

- Aparatura electronica si electrocasnica

- Produse cosmetice

- Produse pentru slabit

- Echipament sportiv

- Accesorii vestimentare

- Haine

- Aparatura audio-video

- Obiecte de decoratiuni interioare

- Jucarii

- Obiecte de uz casnic

Lowe condamna discriminarea

Initiata de Unicef, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului si Centrul romilor pentru politici publice "Aven Amentza", semnata de Lowe si derulata cu ajutorul Initiative Media, campania "Discriminarea ucide vise" este un semnal de alarma asupra consecintelor negative pe care le are fenomenul excluderii sociale a copiilor romi.

Potrivit unui comunicat al agentiei, 86,8% din populatia urbana a Romaniei a vazut in medie de 11 ori aceasta campanie. Prin cele doua spoturi tv, doua spoturi radio si executiile de presa scrisa si panotaj outdoor, aceasta a doua faza a campaniei aduce un mesaj mai dur, mai direct.

"Doua sunt obiectivele declarate ale acestei campanii: sensibilizarea opiniei publice privind excluderea si marginalizarea copiilor romi si incurajarea reflexelor naturale ale copiilor romani de solidaritate interrasiala", explica Ioana Gligor, Account Director.

"Incercam sa-i facem pe adultii majoritari sa vada intr-un "puradel" un copil ca toti copiii, sa nu-l mai condamne fara judecata, sa-i dea o sansa", adauga ea. Ionut Staicu, care a realizat fotografiile campaniei, a ajutat echipa Lowe sa cunoasca familia de romi ai caror copii au participat la aceasta campanie.

"Discriminarea ucide vise" a mai beneficiat de participarea pro bono a lui Johnny Raducanu (care a compus muzica si a dat vocea spoturilor tv si radio) si a casei de productie Tandem.

Regia este semnata Cristi Mungiu, DOP Oleg Mutu. Echipa Lowe care a creat aceasta campanie este formata din Mihai Coliban, Creative Director, Catalin Baciu, Art Director, Liana Popa, Copywriter, si Ioana Gligor Account Director. Echipa Initiative care a asigurat componenta de media a acestei campanii a fost condusa de Albert Borbely, Planning Director.

Ogilvy merge cu Volvo

Ogilvy&Mather comunica din acest an marca Volvo in Romania. "Prezentarea pentru Volvo a fost o provocare pentru echipele noastre. Este un brand aspirational, un brand care ni se potriveste", a afirmat Andreea Dumitru, Account Director Ogilvy&Mather. "Valorile solide pe care este construit brandul Volvo ne-au inspirat.

De altfel, Volvo For Life inseamna in viziunea Ogilvy mai mult decat testele de siguranta trecute cu brio de orice model, inseamna mai mult decat multi cai putere, inseamna o promisiune de a proteja si celebra viata. Atat inauntrul masinii, cat si in afara ei, grija pentru mediu fiind una dintre preocuparile majore ale companiei", a declarat Razvan Capanescu, Creative Director Ogilvy