General Motors Romania a lansat oficial pe piata romaneasca noul Matiz coreean, care va purta numele de Chevrolet Spark.

"Chevy" Spark este fabricat sub licenta General Motors, care a preluat in urma cu trei ani compania sud-coreeana falimentara Daewoo.

Chevrolet Spark va concura direct cu Matizul produs la uzinele Daewoo de la Craiova.

Dimensiunile celor doua modele sunt aproape identice, cu un plus de un centimetru si jumatate la inaltime pentru Spark.

In ceea ce priveste motorizarea, "Chevy" Spark ofera pe langa varianta cunoscuta pe Matiz (propulsorul de 800 cmc. si trei cilindri in linie), si un motor de 1.000 de centimetri cubi cu patru cilindri.

Micul gigant a fost lansat pe piata romaneasca in anul 1999 si in scurt timp a reusit sa se impuna rapid pe piata masinilor mini.

Daewoo Matiz este cea mai bine vanduta masina din clasa sa pe piata romaneasca.

Vanzarile pe primele cinci luni ale acestui an, arata ca pe locul al doilea se situeaza Daewoo Craiova cu 1.931 vehicule vandute luna trecuta si 10.721 in perioada ianuarie-mai, din care foarte multe au fost Matiz-uri.

Daewoo Matiz nu s-a schimbat in cei sase ani de cand se comercializeaza pe piata romaneasca.

Versiunea de baza a lui Chevy Spark va fi echipata cu motorul de 800 de centrimetri cubi care dezvolta aproximativ 52 de cai putere.

Calutii lui Spark il ajuta sa prinda o viteza maxima de 145 de kilometri la ora.

Cosumul acestui model este de sapte litri la suta de kilometri in regim urban si la drum lung "inghite" numai 4,2 litri la suta de kilometri parcursi.

Preturile pentru Romania ale lui Chevrolet Spark sunt cuprinse intre 7.850 si 10.640 de euro, cu toate taxele incluse.