Profesorii de la scoala Dilemei Vechi care ma scot joia la tabla m-au iscodit daca nu cumva moda exorcizarilor care bintuie prin manastirile romanesti arunca in derizoriu celebra profetie a lui Malraux ca secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc.

Cum in Romania vaca mai e inca injugata la plug, secolul XXI nu-si permite sa umble decit pe anumite strazi, ca altfel risca sa dea bot in bot cu evul mediu.

Premierul Tariceanu insusi se afla la grea cumpana, caci nici Harley Davidson-ul dumnealui n-ar putea s-o coteasca pe miristea plaiului mioritic, in ciuda faptului ca bate uneori cimpii cu multa gratie.

Dupa mulgerea icoanelor de mir, practicata de anumiti calugari cu aceeasi fervoare de care dadeau dovada si mulgatoarele fruntase pe ramura de la fostele ceapeuri, iata ca si industria grea de extragere a dracilor din cetateni a prins cheag in Romania capitalista.

Ar fi cazul ca Prea Fericitul Teoctist sa fie uns degraba Ministru al Dezvoltarii, caci acum, in pragul intrarii noastre in Europa, un contract avantajos cu Talpa Iadului, careia sa-i livreze recolta de coarne si copite a harnicilor nostri calugari, ne-ar plasa pe o pozitie avantajoasa fata de bulgari.