Dupa ce-a iesit sifonat din evocarea mineriadei ´90, cea care ne-a dat jos din primul tren spre UE facandu-ne acum sa asteptam cu emotii ultimul vagon, PSD si liderii sai sindicali si-au netezit costumele, si-au scuturat lanturile si bratarile si au oprit si trenurile din tara printr-o greva generala care a adus retelei sale de transporturi auto profituri de cateva miliarde.

Frumoasa lovitura! Cei care au supt SNCFR lasand-o cu burta umflata de datorii si-au schimbat rotile si au plecat mai departe in coloana dlui Mitrea cel care l-a carat si pe dl Geoana in fruntea PSD.

De acolo, dl Geoana a sarit direct in crestetul dlui Basescu si, foarte ingrijorat ca acesta prefera o Europa liberala si mai putin "linia" desueta a Europei sociale, i-a atribuit "vointa de a nu respecta angajamentele luate de Romania pentru a deveni membru UE". Unde dai si unde crapa! Nu e prima data cand dl Geoana nu pricepe despre ce vorbeste.

De-aia i-o fi zis dl Iliescu "prostanac"? Ibricul Mircea a clocotit degeaba. Nu era vorba de angajamente ci de modalitatea liberala (dinamica) de a le indeplini - adica mai mult prin performanta decat prin protectie. In timp ce cabinetele oscilau intre Europa liberala si Europa sociala, in tara se petreceau alunecari alarmante spre Europa feudala si Romania primitiva.

Intr-o manastire din satul vasluian Tanacu, staretul Daniel (ajutat de patru maicute) a sechestrat, rastignit si torturat o tanara calugarita bolnava pe care, pretinzand c-o "exorcizeaza", a reusit s-o aduca la moarte in chinuri groaznice. Ancheta a dovedit ca staretul nici macar nu era preot ci un fel de lucrator cu sutana si satana care a reusit sa contamineze tot satul.

De unde se vede ca nebunia se ia, ca si raia - de la opinca pana la vladica: de cand a aflat ca regele Mihai va primi 30 milioane de euro pentru palatul Peles, autohirotonisitul print Paul de Romania a inceput sa bata televiziunile pretinzand o parte din bani intrucat se trage direct din priapismul lui Carol al II-lea.

Cum n-a avut spor, printul s-a razbunat plecand in Israel pentru a-l denunta pe "unchiul" sau, regele Mihai, ca "a creat statul nazist" si merita impuscat: "Antonescu a fost impuscat pentru crimele sale. Nu merita oare acelasi lucru si Mihai?".

Asa, Paul de Tanacu! Impusca unchiu´ si impusca francu´! Mare tragator si el, "Evenimentul zilei" a utilizat sapte anonimi, doi chelneri si o ziarista care nu era de fata pentru a o declara betiva pe dna Monica Macovei.

Felul in care au varsat aceasta mizerie inghitita pe nemestecate arata ca realizatorii nu erau deloc treji - si ca puii vii nascuti de gaina batrana a ziarului au ciugulit, saracii, niste resturi fermentate, acoperite de muste.