Liberalii au inceput, in fine, sa fie ingrijorati de atacurile care vin pe adresa lor din partea PD si ii cer lui Tariceanu sa reactioneze.

Mai multi lideri ai PNL i-au reprosat presedintelui partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, in ultima sedinta a conducerii formatiunii liberale, ca nu are o atitudine transanta fata de PD, au declarat surse liberale citate de Mediafax. Unul dintre cei nemultumiti a fost vicepresedintele Puiu Hasotti, care a propus sa li se raspunda democratilor cu aceeasi moneda.

La rindul ei, Norica Nicolai i-a reprosat ulterior lui Tariceanu ca nu a facut mai mult pentru a face partidul vizibil. Facindu-se ecoul criticilor lui Valeriu Stoica, ea s-a mai plins ca PNL nu prea mai face politica de cind se afla la guvernare.

Ca urmare, vicepresedintii si purtatorul de cuvint, cantonati pina in prezent in zona „no comment", vor renunta la declaratiile prudente si le vor replica democratilor public, de fiecare data.

Pinalti desemnat negociator cu aliatii

Membrii CEx au convenit, in cadrul intrunirii, sa desemneze trei membri supleanti in Consiliul National de Conducere (CNC) al Aliantei, acestia urmind sa-i inlocuiasca pe ministrii care nu vor putea veni la reuniunile cu democratii. Cei trei supleanti sint: Ludovic Orban, Gheorghe Stefan si Adrian Iorgulescu. Ei ii vor inlocui pe ministrii Mona Musca, Gheorghe Flutur si Mihai Voicu.

Seria reprosurilor a continuat cu Raluca Turcan, suparata ca Tariceanu nu a sprijinit-o in activitatea Comisiei de ancheta asupra activitatii SRR-SRTV. Si Tariceanu a avut nemultumiri, el atentionindu-l pe ministrul Finantelor, Ionut Popescu, ca s-a grabit sa anunte majorarea TVA cu doua-trei procente.