"Pozitia Partidului Democrat este una clara si fara echivoc: Fara marirea TVA-ului! Nu am sustinut reducerea fiscalitatii ca sa marim TVA-ul.", a declarat Emil Boc, presedintele interimar al PD. "Nu vom sustine nici in Alianta acest punct de vedere. Sunt convins ca nici colegii nostri liberali nu vor sustine marirea TVA-ului" a continuat Boc.

Presedintele interimar al PD a facut aceasta declaratie in cadrul emisiunii "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Emisiunea a fost inregistrata ieri si va fi difuzata astazi – 23.06.2005 de la ora 17,00 la 18,00.

Referindu-se la declaratiile facute de ministrul Ionut Popescu, presedintele interimar al PD a spus ca ele pot reprezenta "rezultatul unei analize pe care a efectuat-o domnia sa din punct de vedere tehnic", dar "Eu va spun, din punct de vedere politic, PD nu va sustine si nu va accepta marirea TVA-ului".

Intrebat daca nu era cazul sa aiba loc consultari sau ministrul Ionut Popescu sa se consulte cu partenerii , el a raspuns: "Consultatiile sunt firesti. Dar nu as vrea sa priviti Alianta aceasta, ca nimeni nu spune nimic, ca suntem in silenzzio stampa. Dupa aceea o sa ne spuneti ca suntem cei mai prosti guvernanti, ca nu stim sa comunicam nimic cu presa, ca nu spunem ce gandim".

"Deci eu nu i-as taia capului domnului Popescu ca a spus un lucru la care s-a gandit. Noi o spunem foarte clar, din punct de vedere politic ca ea (n.r.marirea TVA-ului) nu poate fi acceptata si cu asta punct", a concluzionat Boc.