Ovidiu Ohanessian a avut joi o intrevedere cu procurorii irakieni care ancheteaza cazul Mohamad Munaf- Omar Hayssam. Ziaristul de la Romania Libera sustine ca a fost vorba despre o discutie care a durat o ora si jumatate, in timpul careia a vorbit la modul general despre rapire.

Ohanessian spune ca nu a dat nici o declaratie scrisa in fata procurorilor si ca doar le-a povestit acestora citeva detalii care le-ar putea fi utile in ancheta de la Bagdad.

Ovidiu Ohanessian este ultimul martor pe care il audiaza procurorii irakieni veniti la Bucuresti. Acestia au consemnat pina acum declaratiile omului de afaceri sirian Omar Hayssam, aflat de 3 luni in arestul politiei, si au ascultat marturiile celor rapiti.

Echipa de anchetatori irakieni se afla in Romania de 3 zile, in baza unei comisii rogatorii pe care autoritatile de la Bucuresti au solicitat-o statului irakian imediat dupa rapirea celor trei jurnalisti romani.

Procurorii au vazut probele pe care le detin anchetatorii de la parchetul general, au consemnat declaratiile lui Omar Hayssam, iar la sfirsitul acestei saptamini se vor intoarce in Irak pentru definitivarea anchetei.