Intrebat de Carol Sebastian, realizatorul emisiunii "Romania la raport" de la Radio Mix, de ce considera ca nu mai e necesara o fuziune cu PNL-ul, Emil Boc, presedintele interimar al PD a declarat: "Nu am spus nici ca nu trebuie nici ca trebuie. As vrea sa fiu bine inteles. Avem alte prioritati in acest moment!".

Emil Boc a mai declarat ca "prioritatea numarul 1 din perspectiva interna a partidului este sa clarificam pozitia PD din punct de vedere ideologic si doctrinar si sa alegem o noua structura de conducere care sa poata vorbi legitim despre PD si despre ceea ce doreste acest partid.

In al doilea rand sa aparam Guvernul fata de atacurile Opozitiei si sa ne preocupe o buna calitate a actului de guvernare. Ar fi penibil sa ne pierdem timpul pe dezbateri interne intre noi si liberali si guvernarea sa mearga prost, iar oamenii sa spuna: astia sunt preocupati doar de lamurirea treburilor politice interne din interiorul Aliantei.

In al treilea rand, vom avea timp dupa 25 iunie (n.r. data Conventiei Nationale a PD) pe baza sondajelor, analizelor politice, proiectelor politice, sa vedem care este cea mai buna solutie in viitor, dar oricum, subliniez, pana in 2008 PD nu va trada Alianta."

Intrebat de ce acum este asa de evaziv in privinta fuziunii PD cu PNL, dupa ce in urma cu cateva luni au propus liberalilor fuziunea, Boc a spus:

"Cred ca a fost perceput gresit acel mesaj. Noi am avut o discutie cu colegii liberali foarte clara dupa ce am ajuns la guvernare si le-am spus: Fratilor, asteptam ca ambele formatiuni politice sa aiba structuri legitima de conducere dupa care vorbim ce facem impreuna.

Ramanem in Alianta, facem fuziune sau ce facem? Acum liberalii au o structura legitima de conducere, noi vom avea dupa 25 iunie o alta structura legitima de conducere si apoi putem discuta aceste proiecte politice".

"Dar, repet, nu trebuie sa ne grabim. Trebuie sa vedem care este cea mai buna solutie ca aceasta alianta sa fie vizbila in ochii electoratului, in primul rand si nu neaparat in partidele noastre, ca functii ma refer", a concluzionat presedintele interimar al PD.