"Eu ca principiu, eu ca presedinte nu sunt adeptul nici unui fel de migratie politica", a declarat Emil Boc, presedintele interimar al PD in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix.

"Nu am sustinut nici primirea primarilor PSD, nu incurajez nici primirea parlamentarilor in partid fara discernamant pentru ca, ce facem, ne slabim organizatiile noastre pe care le avem. Le dam un semnal foarte prost, ca nu ne intereseaza munca pe care au desfasurat-o", a continuat el.

Presedintele interimar al PD a mai declarat ca "Imi doresc sa imi consolidez partidul prin primari care sa apartina PD, prin parlamentari legati de PD. Daca vor fi fuziuni prin absorbtie, ceea ce inseamna ca se preiau structuri unde la nivel institutional putem discuta.

Dar eu nu sunt adeptul migratiei politice nici la nivel parlamentar nici la nivel de primari pentru ca prin asta ne slabim organizatiile noastre teritoriale".

Emil Boc a facut aceasta declaratie in contextul in care realizatorul l-a intrebat daca se pronunta pentru o intrare sau pentru o fuziune a PD-ului cu "Gruparea Ciontu". In aceasta privinta el a spus ca "nu am discutat acest lucru. Asteptam sa vedem ce clarificari ideologice vor avea colegii din PRM care au plecat".

Intrebat daca PD-ul ar primi in randurile sale actuali membrii ai PNL care sunt favorabili curentului popular, presedintele democrat a raspuns: "Ati mers mult, mult prea departe. Protocolul ne interzice sa ne preluam reciproc membrii si cu asta am raspuns la intrebare".

"Eu mi-as dori sa avem PD-isti de suflet si nu PD-isti de ocazie" a concluzionat Emil Boc.