Duminica, luni si marti au loc primele trei spectacole cu "Viitorul e in oua" de Eugene Ionesco, in viziunea originala a lui Mihai Maniutiu. Traducerea piesei le apartine lui Vlad Russo si Vlad Zografi si a fost publicata in editia Ionesco de la Humanitas.

Printre interpretii alesi de Mihai Maniutiu pentru aceasta noua premiera a sa se numara Marius Bodochi, George Ivascu, Ioana Flora, Dana Pocea, Raluca Penu, Irina Barladeanu, Romeo Pop, Carmen Stimeriu, Daniela Ionita, Ilie Georgian, Mihaela Modorcea, Gabriela Modorcea. Spectacolul face parte din integrala Ionesco pe care Theatrum Mundi si-a propus sa o ofere publicului.

Au avut loc pana acum spectacolele cu "Lectia" in regia lui Horatiu Malaele, "Regele moare" in regia lui Victor Ioan Frunza si "Pietonul si furia" de Alexander Hausvater. "Viitorul e in oua" este a patra dintre premierele Ionesco puse in ultimii ani la Theatrum Mundi.

In ceea ce-l priveste pe regizorul acestui spectacol, Mihai Maniutiu, a primit anul acesta premiul criticii la Gala UNITER pentru exceptionalul sau spectacol de la Oradea cu "Electra".

Cum insa interpreta principala a spectacolului oradean, Mariana Prisacan, a fost demisa din functia de director artistic al Teatrului de Stat din Oradea, ceilalti interpreti protesteaza, refuzand sa mai joace pe acea scena pana cand colega lor nu ar fi repusa in functie.

Pentru ca totusi sa nu se piarda un spectacol de exceptie, se incearca preluarea sa de catre Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu. Pana atunci admiratorii lui Maniutiu pot vedea la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj un alt spectacol marca Maniutiu: "Woyzzek".

Intr-o pagina intitulata "Experienta teatrului" Eugene Ionesco scria despre transformarea piesei in spectacol ca "se poate recurge uneori la un procedeu: jocul impotriva textului". Sa fi fost aceasta o sugestie pentru Mihai Maniutiu? Ramane sa vedem duminica, luni sau marti, la ora 20, la Theatrum Mundi.