Circul inceput miercuri in fata Parchetului Vaslui, o data cu aducerea preotului exorcist la audieri, s-a mutat, ieri, la Tribunal. Parintele Daniel si cele patru maicute care-i tin partea au fost retinuti de procurori pentru cercetari.

Pe numele lor au fost emise mandate de retinere pentru infractiunile de omor si lipsire de libertate, asa ca acestia si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in arest. Adeptii lui Daniel Corogeanu l-au urmat pe acesta si la noua sa locatie. Ieri dimineata, cazul a ajuns in instanta, insa avocatul celor cinci inculpati a depus o cerere de stramutare a procesului.

Motivul invocat de aparator: presiunile mari facute de mass-media asupra judecatorilor vasluieni, care ar putea influenta o eventuala decizie a magistratilor. Asa se face ca dosarul cu pricina a ajuns tocmai la Curtea de Apel Iasi, care a judecat stramutarea. Putin dupa ora pranzului, judecatorii de la Iasi au deliberat si au respins cererea venita din partea avocatului celor cinci.

Asa ca epilogul procesului exorcizarii va avea loc tot in Vaslui. In toata aceasta perioada, sustinatorii exorcistului si ai celor patru maicute nu s-au miscat din Vaslui. De altfel, oamenii venisera inca de miercuri cu proviziile dupa ei, semn ca erau pregatiti pentru mai multe zile de "priveghi".

In schimb, pe tot parcursul zilei de ieri nu au mai existat conflicte intre ei si cei care voiau capul parintelui exorcist. Nici macar vestea ca preotului Daniel Corogeanu i s-a ridicat dreptul "de la savarsirea celor sfinte" de catre Episcopia Husilor nu a avut darul de a incinge spiritele.

Din comunicatul venit de la Episcopie, am aflat si ca maicutele de la Tanacu, denumite sec "cele patru vietuitoare", au fost excluse de la monahism.