"Evenimentul zilei" e hotarat sa afle adevarul

Vineri, 24 iunie 2005, Dan Tapalaga, editor coordonator la „Evenimentul zilei", si-a prezentat demisia ca reactie fata de publicarea articolului „Noroc, doamna ministru", in editia din 22 iunie 2005. Regretam aceasta hotarare.

In redactie fusese deja luata decizia de a clarifica imprejurariloe in care a aparut articolul referitor la doamna ministru Monica Macovei si de a face publice rezultatele anchetei in paginile ziarului. Indiferent ca a fost vorba de un articol inabil realizat, de o eroare jurnalistica sau de o intoxicare, povestea completa va aparea in „Evenimentul zilei".

Vom face de asemenea publice masurile interne luate pentru a preveni astfel de situatii.

Dupa reevaluarea articolului „Noroc, doamna ministru", in data de 23 iunie 2005, „Evenimentul zilei" a mentionat faptul ca demersul jurnalistic a fost de buna-credinta si am admis ca articolul a fost redactat in mod neconvingator.

De asemenea, ne-am delimitat de toate incercarile de a specula materialul mentionat in interes politic si apoi mediatic si am prezentat scuze cititorilor si doamnei ministru Monica Macovei pentru toate erorile comise.

„Evenimentul zilei" a prezentat scuze pentru neacoperirea tuturor rigorilor si standardelor jurnalistice si isi va informa corect in continuare cititorii.