Ministrul integrarii europene, Ene Dinga, a prezentat, vineri, concluziile scrisorii de avertizare adresata Romaniei de Comisia Europeana. Potrivit BBC, ministrul Dinga s-a referit la recomandarile puctuale pe care forul european le-a facut privitor la sapte domenii la care Romania face obiectul monitorizarii Uniunii.

Ministrul Ene Dinga a spus ca autoritatile europene au o perceptie pozitiva asupra procesului de reforma care are loc in Romania in vederea integrarii, dar ca au cerut accelerarea masurilor.

"In scrisoarea de avertizare, recomandarile Comisiei Europene s-au referit punctual la crearea unei Autoritati Nationale de Achizitii pentru a asigura transparenta si independenta achizitiilor publice, la asigurarea unui control eficient asupra ajutoarelor de stat pentru a se incuraja un mediu concurential corect, la asigurarea

securitatii sanitare la frontiere si la necesitatea crearii unui sistem informatic de comunicare cu Comisia Europeana pentru controlul fiscalitatii si in special a TVA-ului.

Referindu-se la capitolul mediu, ministrul integrarii a spus forul european apreciaza legislatia existent dar cere aplicarea ei.

In ce priveste reforma justitiei, Comisia Europeana doreste rezultate concrete in ceea ce priveste independenta justitiei si a luptei impotriva coruptiei. Se cere cu insistenta sa fie investigate cazurile de inalta coruptie intr-un sens serios si continuu", se mai arata in articolul BBC.