Dupa despartirea furtunoasa de trupa care i-a adus consacrarea - Blondy, Cristinei Rus pare sa-i mearga destul de bine. Blonda prezinta emisiunea "Eurotombola" de la Prima tv si, mai nou, a fost distribuita intr-un nou serial de televiziune, regizat de Ioan Carmazan ("Fete de camin"), alaturi de alta blonda debutanta in actorie, Gina Pistol.

Mai mult, Cristina isi anunta fanii ca nu se va lasa de muzica si ca va reveni in toamna cu un nou album si cu un nou stil muzical.

- Cristina, de curand a fost ziua ta. Cum te-ai distrat?

- A fost foarte frumos, am implinit 24 de ani si am dat o petrecere pentru prieteni si colegii de la Prima, de la emisiune, in localul lui Romica Tociu.

- Am inteles ca in acelasi loc s-a serbat chiar inaintea ta si Andreea Banica...

- Da, asa este! Pai macar atata lucru sa ne mai lege, ca in rest nu mai avem nimic in comun.

- Dar cu fetele de la Sexxy? S-a scris ca ati pus de o noua colaborare.

- Nu este adevarat! A fost o stire scoasa din context pe care vreau sa o dezmint. Fetele au fost la ziua mea invitate si atat.

- Ce cadouri ai primit?

- Bijuterii foarte multe. Sunt slabiciunea mea.

- Prin urmare, sa inteleg ca vei continua solo pe plan muzical?

- E adevarat ca multi au crezut ca ma voi lasa de muzica, dar nu este asa. Eu sunt in show-bizz de la 18 ani si am facut parte pana acum din mai multe trupe: Desperado, Sing Sing BB si Blondy. Acum e timpul sa cant si solo. Albumul este deja gata, fiind in faza de masterizare. Cred ca lansarea va avea loc in luna septembrie.

Voi canta cu o trupa de acompaniament la concertele live, si cu dansatoare acolo unde este cazul. Albumul contine mai multe piese pe care le-am inregistrat la Constanta (in studioul lui Mihai de la 3Sud Est), dar si la Bucuresti. Am vrut sa incerc un stil nou, va fi o surpriza pentru toata lumea.

- In ce masura te-a marcat totusi despartirea de Blondy, care nu a fost nici pe parte una amiabila?

- Sincer, nu m-a marcat prea tare pentru ca ma asteptam sa se intample. Situatia era tensionata cam de un an de zile. Stiam ca vor face o manevra sa ma dea la o parte. Eu n-am vrut decat sa fac un nou contract, pe care l-am si facut cu avocatul meu, dar ei nu au fost de acord. Ei voiau sa semnez vechiul contract, in care erau clauze care nu erau deloc ok pentru mine.

- Te referi la clauze financiare sau de alta natura?

- Si financiare, dar si in ce priveste imaginea. Nu eram eu privilegiata din trupa, eu eram data mai la o parte. Era vorba de respect in primul rand. Si modul in care m-au dat la o parte, printr-o manevra, dovedeste asta. Ei au zis ca eu n-am vrut sa semnez un nou contract cu Blondy, cand eu nu voiam decat un alt fel de contract. Blondy era inca o trupa de top, aveam succes la ora aia.

Am fost patru ani in aceasta formula. Pe de alta parte, eu nu puteam sa-mi fac nici un program atata vreme cat am fost in Blondy. Eu fac Facultatea de actorie la Cluj, dar pana la urma m-as fi mutat la o facultate in Bucuresti.

- Mergi des la Cluj?

- Da, aproape saptamanal. Parintii mei sunt acolo si chiar am inceput sa-mi construiesc si o casa acolo. Sunt foarte legata de locul unde m-am nascut. Acum stau in Bucuresti, intr-o garsoniera confortabila, pe care am decorat-o in stil american.

- Te gandesti la maritis?

- Nu. Am doar 24 de ani, sunt prea frageda pentru lucruri asa de serioase!

- Am inteles ca ai primit un rol intr-un nou serial de televiziune...

- Da, e primul meu rol. Tocmai am trecut in anul trei la Facultatea de actorie de la Cluj. Este vorba, mai precis, de un serial, asa, gen telenovela, in regia lui Ioan Carmazan, cu care am lucrat si pentru Eurotombola. Serialul se intituleaza "Fete de camin" si subiectul se invarte in jurul a opt fete din provincie venite la facultate in Capitala, care traiesc experienta vietii de camin.

In serial va mai juca si Gina Pistol, care este o buna prietena de-a mea si cu care ma inteleg foarte bine. Se pare ca regizorul estimeaza sa-l lanseze in toamna.

- Crezi ca mai ai timp si de o vacanta?

- Sper, cum sa nu?! Imi doresc mult sa plec undeva in afara, daca se poate in Grecia sau Turcia, nu stiu inca. Sper sa gasesc undeva prin luna iulie o portita, as vrea sa luam o pauza totusi cu Eurotombola.