Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radio nu sunt niste manastiri, niste asezaminte populate si dirijate de calugari si maicute cucernice, cum nici partidele politice, clasa politica, in ansamblul ei, si societatea civila nu sunt populate numai de "ingeri".

Ca sa nu mai vorbim de Biserica Ortodoxa Romana insasi, ai carei demoni sunt cu grija consemnati in anumite dosare pe care se sfiesc sa le deschida!

Un preot de tara si cateva maicute (intunecati si isterizati din nastere sau numai din interes) s-au ambitionat, cica, sa-l scoata pe dracu´ (sau numai "ochiul lui") din trupul (ori doar buzunarul) unei "colege" de-a lor mai umblate prin lume si pana la urma au reusit s-o trimita la cel de sus via al de foarte jos. Altfel, e vorba de o crima. Facuta cu "buna-credinta", cum sustin autorii "exorcizarii".

Ca si votul majoritatii rurale la alegerile parlamentare si prezidentiale, ori venirea minerilor in Bucuresti, sau vanzarea de catre stat si cumpararea de catre particulari a caselor nationalizate, "bune-credinte" la care putem adauga linistiti politica mediei audio-vizuale publice, respectiv selectionarea, alcatuirea si difuzarea stirilor, basca mediatizarea pe spranceana a oamenilor politici

si a diversilor "notorii" care fac rating. "Buna-credinta", invocata de acolitii unor grupuri de interese politico-economice care au instrumentat atacul de rahat din "Evenimentul zilei" la adresa ministrului justitiei, face parte din aceeasi categorie care asigura materie prima pentru pavarea drumului catre iad.

Exorcizarea pare sa fi devenit un sport national, ceea ce, in principiu, nu ceva rau (ptiu drace!), dar nu dupa ureche, nu la gramada, nu din ratiuni de-a dreptul "laice", ca sa nu spunem "de taraba". Si in nici un caz la ordin.

Presedintele Traian Basescu doreste depolitizarea SRTv si SRR, liderii PD zic la fel si se propune un interimat pana la toamna, cand se spera ca va fi gata o noua lege pentru cele doua institutii publice de media. Sau pana cand Alianta D.A., Partidul Democrat in special, va avea o alta pondere in parlament si in politica romaneasca, cum spun gurile rele.

Liberalii nu vor interimat la media publica si nici alegeri anticipate. Dar si ei ar putea sa se trezeasca cu TVA-ul putin marit si cu electoratul micsorat. Asta e, cota unica de exorcizare!

Da´ cu serviciile secrete (in "comunitatea" carora am putea intra mai curand decat in UE), cu dosarele intocmite de fosta securitate, cu CNSAS-ul lor cu tot, cu legea lustratiei, cu CSM-ul justitiar (oricum, Iliescu si Cozma au ramas pe toamna!), ce dracu´ facem, Doamne iarta-ne?!