Echipa Steaua Bucuresti va intalni, in cel de-al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, invingatoarea partidei dintre Glentoran Belfast (Irlanda de Nord) si Shelbourne (Irlanda). Steaua va juca primul meci in deplasare, pe 26/27 iulie, iar returul se va disputa pe 2/3 august, la Bucuresti.

Patronul Gigi Becali a declarat, ieri, ca echipa din Ghencea este in proportie de nouazeci la suta calificata in turul 3. "Mihai Stoica mi-a spus ca mai bine de atat nu se putea. O sa fie lupta intre ele pe viata si pe moarte. Nouazeci la suta suntem in turul urmator. Zece la suta e ghinionul, dar nu cred ca ni se va intampla noua", a spus Becali.

Imediat cum a aflat posibilul adversar, Gigi Becali l-a sunat pe presedintele executiv Mihai Stoica, care a reprezentat clubul Steaua la tragerea la sorti de la Nyon. "E usor, nu? Mai bine de atat nu se putea. Avem noroc pentru ca sunt eu om bun", i-a spus Becali lui Mihai Stoica.

Pat Feldon, antrenorul lui Shelbourne, a declarat pentru site-ul oficial al clubului ca echipa sa are un traseu foarte bun. "Sunt multumit, din punct de vedere fotbalistic, pentru ca avem mari sanse sa avansam in Liga Campionilor. Noi ne aflam in plin campionat, iar adversarii nostri se afla la sfarsit de sezon.

Acest lucru nu poate sa fie decat in avantajul nostru, pentru ca vom fi mult mai in forma", a declarat Feldon. In Cupa UEFA, echipa Rapid va juca in compania formatiei Sant Julia (Andorra) in turul intai preliminar al Cupei UEFA. Rapid va juca primul meci pe 14 iulie, in deplasare, urmand ca returul sa aiba loc pe 28 iulie la Bucuresti.

Tehnicianul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat ca nu conteaza cu cine va juca si ca echipa va trebui sa dea dovada de profesionalism. "Jucatorii trebuie sa priveasa meciul cu maxim de profesionalism, indiferent de adversar. E foarte important sa ne pregatim cat mai bine pentru acest meci. Trebuie sa tratam cu seriozitate partida.

Important este sa iesim bine din luna iunie", a spus Razvan Lucescu. Echipa din Andorra nu are o traditie indelungata in fotbal, anul de infiintare al acesteia fiind 1982. Unio Esportiva Sant Julia joaca in portocaliu si negru, iar cea mai mare performanta din istoria clubului o reprezinta cucerirea in acest an a titlului de campioana a Andorrei.

Pana la acest titlu, Unio Esportiva Sant Julia nu avea in palmares decat o Supercupa a Andorrei, castigata in 2004, in fata formatiei Santa Coloma, dar si cinci finale ale Cupei, toate pierdute.